tisdag 9 februari 2016

Top Ten Tuesday: Alla hjärtans dag

Veckans Top Ten Tuesday handlar om Alla hjärtans dag, och utmaningen består i att skapa en valfri lista som på något sätt anknyter till dagen i fråga.

Jag har valt att skapa en lista med mina OTP, dvs. mina favoritpar. Jag har valt par från både böcker och tv-serier, och att jag har blandat karaktärer som faktiskt är ett par med karaktärer som jag bara tycker borde vara det. Dessutom blev det elva stycken istället för tio, men jag kan bara inte förmå mig att ta bort någon av dem.


1. Anne och Gilbert
Anne Shirley och Gilbert Blythe från Anne på Grönkulla-serien var nog ett av mina allra första favoritpar, där jag verkligen hejade på dem medan jag läste och hoppades att allt skulle lösa sig




2. Rose och Alec
Rose och Alec från A Little Love Song är så himla fina tillsammans, och att de båda älskar litteratur och tillbringar en stor del av sin tid i Alecs bokhandel gör ju inte saken sämre precis.


3. Katrin och Adam
Jag nämnde Hur kär får man bli? tidigare här på bloggen, och pratade då om att det nog är till stor del nostalgin som gör att jag fortfarande tycker att den är så bra. En annan anledning är huvudpersonerna Katrin och Adam, som jag fortfarande blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på. 


4. Gretchen och Daniel
Gretchen Müller och Daniel Cohen från Prisoner of Night and Fog träffas i München under tidigt 1930-tal. Gretchen tillhör det nationalsocialistiska partiets innersta krets och är speciellt förtjust i sin käre farbror Dolf (Adolf Hitler alltså, innan han kom till makten), medan Daniel är en judisk journalist som försöker ta reda på vad som egentligen hände när Gretchens far, en av Hitlers nära vänner, blev dödad. Fantastiskt. 



5. Tony och Carol
Tony Hill och Carol Jordan från Val McDermids deckarserie (förlaga till tv-serien Mord i sinnet) är inte ett par, men jag och i princip alla som läst serien tycker att de borde vara det. Det vore i och för sig minst sagt bitterljuvt, då författaren själv sagt i intervjuer att om Tony och Carol någonsin blir ett par så innebär det i så fall slutet för serien, eftersom de då inte kommer att kunna arbeta tillsammans längre.



6. Jane och Maura
Jane Rizzoli och Maura Isles (eller Rizzles, som de också kallas) från tv-serien Rizzoli and Isles är inte heller ett par, men är betydligt mer populära hos seriens fans än seriens “riktiga” par är.



7. Howie och Arthur
Howie och Arthur från Know Not Why (som jag har pratat om flera gånger tidigare här på bloggen, eftersom det är en av mina favoritböcker), är kanske ett lite osannolikt par, men jösses vad jag gillar dem. 


8. Ian och Mickey
Ian Gallagher och Mickey Milkovich från tv-serien Shameless. Ja, alltså, jag vet inte vad jag kan säga för att förklara det fantastiska som är Gallavich. Det måste nog ses för att förstås.



9. Clarke och Bellamy
Att inte Clarke Griffin och Bellamy Blake från tv-serien The 100 är ett par känns faktiskt bara löjligt vid det här laget om en frågar mig. (Jag har förresten inte sett säsong 3 än, så inga spoilers tack.)


10. Stiles och Derek
Stiles Stilinski och Derek Hale från tv-serien Teen Wolf är nog det (icke-)par som jag är mest besatt av. Jag har nämnt förut att jag läser mycket fanfiction, och Sterek utgör nog minst 75%. Jag tittar inte ens på Teen Wolf längre (det slutade typ vara bra efter andra säsongen och jag gav till slut upp i början av fjärde), men jag är för evigt bitter över den förlorade potentialen i att Sterek inte blev canon. Det hade ju kunnat vara bra.



11. Rose och Billie
Sist ut är ett lite udda exempel. För den som inte är bekant med tv-serien Cold Case handlar det om personer som utreder gamla olösta mordfall, så varje avsnitt handlar om ett nytt fall och innehåller många tillbakablickar till tiden när brottet skedde. Därför får tittaren oftast bekanta sig ordentligt med offret och dess anhöriga, och det innebär åtminstone för min del att jag verkligen känner med karaktärerna, även om de bara är med i ett avsnitt. Så är även fallet med avsnittet Best Friends, som utspelar sig i början av 1930-talet och handlar om det lesbiska paret Rose Collins och Wilhemina “Billie” Doucette. Alltså, Rose och Billie är ju bara för söta tillsammans, och jag har nog sett om just det här avsnittet säkert tio gånger.

Puh. Det blev ett långt inlägg! Sent kom det också, men det är ju faktiskt åtminstone tisdag fortfarande så jag förlåter mig själv för det.



2 kommentarer:

  1. I totally agree that sterek should have been canon

    SvaraRadera
  2. Oj haha fråga inte varför jag skrev på engelska😂 men du borde göra en fic-rekommendation för sterek-fics!!!

    SvaraRadera