fredag 1 januari 2021

Helgfrågan v. 53

I veckans helgfråga undrar Mia vad vi tycker om årets nyordslista (här kan ni hitta hela listan).

Inte helt oväntat innehåller listan i år ett stort antal pandemirelaterade ord, och de allra flesta av dem har jag förstås använt eller åtminstone hört under det gångna året. Även övriga ord var i stor utsträckning bekanta för mig sedan tidigare.

Några enstaka ord hade jag dock inte hört förrän jag såg dem på nyordslistan häromdagen, bland annat kanskeman och bolundare.

Hursomhelst tycker jag alltid att det är roligt att se vilka nya ord som dykt upp, och jag brukar läsa listan varje år.

--

I bonusfrågan undrar Mia om vi fick någon bok i julklapp, och faktiskt inte! Jag önskar mig sällan böcker och folk brukar sällan köpa böcker till mig, förmodligen för att jag har så många och läser så mycket, så det är svårt för dem att veta vilka jag redan har eller redan har läst. 

Däremot har jag fått två presentkort, ett från min arbetsgivare istället för det uteblivna julbordet, och ett i julklapp från facket. De gäller i nästan alla butiker i stan, och jag har tänkt använda mina i bokhandeln.

3 kommentarer:

  1. det är intressant med nyorden. sen kan en ju tycka mer eller mindre om dem. min dotter brukar lyckas hitta böcker åt mig som jag vill läsa. gott nytt år!

    SvaraRadera
  2. Jag hade inte heller hört talas om kanskeman och bolundare (samt en del ytterligare ord...) Trevligt med presentkort som gäller i bokhandeln.

    SvaraRadera
  3. kanskeman är inte min favoritman...

    SvaraRadera