tisdag 26 januari 2016

Tematrio - Snygga omslag

Alltså, jag får ju skämmas. Jag vet inte varför, men jag har varit så otroligt omotiverad att blogga sedan jag kom hem igen efter jullovet och jag vet inte varför. 

Tematrio känns dock lite lagom ansträngande, så förhoppningsvis hjälper det mig att komma igång igen. Veckans trio handlar om snygga omslag, vilket också är ett sådan ämne som jag tror att många bokälskare har synpunkter om.

Själv är jag vansinnigt förtjust i snygga böcker, och om det inte vore för att det är så trångt i mina bokhyllor skulle jag nog ställa några böcker med framsidan utåt så att de syns, sådär som bibliotek brukar göra. Tyvärr har jag inte riktigt utrymme att offra till det just nu, men en vacker dag kanske. 

Det var svårt att välja tre böcker att visa, för jag har ju himla många som är fina, men till slut valde jag en som jag har läst och två som jag inte har läst.


Den som jag har läst är The Miseducation of Cameron Post av emily m. danforth, som utspelar sig i Montana i början av 1990-talet. Egentligen tillhör inte det här omslaget det som jag skulle kalla för min “stil” vad gäller omslag, men jag tycker liksom att det är snyggt ändå. Dessutom har de med omslaget lyckats fånga bokens känsla på ett fint sätt, vilket alltid ger pluspoäng hos mig.

Nummer två är min utgåva av 1984 av George Orwell (utgiven av Penguin Classics). Liksom de flesta klassiker finns 1984 i en uppsjö av utgåvor, och de flesta är väl… mindre lyckade, om en säger så. Just den utgåvan som jag har tycker jag dock är supersnygg. Nu ska jag bara ta mig för att läsa den också.

Sist ut är The 52nd av Dela, som handlar om en odödlig familj på Yucatánhalvön och har hämtat inspiration från aztekisk och mayansk mytologi. Det är visserligen handlingen som i första hand får mig att vilja läsa boken, men omslaget är ju också otroligt snyggt. Ibland när jag går förbi bokhyllan måste jag bara stanna och titta lite på den här boken.

11 kommentarer:

 1. Tre snygga och intressanta omslag!

  SvaraRadera
 2. Men... står det ingen titel på 1984? Vad märkligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej titeln står på ryggen (dock Nineteen Eighty-Four istället för 1984), men inte på framsidan, vilket är lite skumt :)

   Radera
 3. Vad härlig den där första ser ut att vara! Jag har ännu lite plats så jag har mina finaste med omslaget utåt så att jag kan se dem varje dag ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckliga du som ännu har plats i din bokhylla!

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Jag gillar det första omslaget!

  SvaraRadera
 5. Åh vackra böcker! :D Blir sugen på att köpa The 52nd. :)

  Jag brukar ibland ha böcker som står med framsidan framåt i bokhyllan och har även en tavellist där jag ställer upp böcker. Böcker kan ju ofta vara som små konstverk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en tavellist för böcker skulle jag ju kunna sätta upp förstås. Tack för tipset! :)

   Radera
 6. Är 52nd en zombiebok? Eller vad menas med "odödliga"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte en zombiebok. Jag är lite osäker eftersom jag inte har läst den själv än, men såvitt jag förstått handlar boken om människooffer, och familjen i fråga har uppgiften att leverera de utvalda offren och blidka gudarna, och det är därför de är odödliga: så att de ska kunna fortsätta med den uppgiften för evigt. Typ.

   Radera