lördag 19 mars 2016

Veckans bokbloggsfråga

Veckans bokbloggsfråga lyder:
Den här veckan är jag intresserad av dig som person bakom bokbloggen. Vad jobbar du med eller pluggar till? Är böcker, läsande och skrivande en del av din jobbvardag också, eller är det bara ett fritidsintresse? Trivs du med ditt jobb eller drömmer du om att jobba med något helt annat, i så fall vad?

Jag är utbildad till högstadie- och gymnasielärare i engelska och historia. Jag gick min sista termin på högskolan våren 2014 och hade sådan tur att jag fick jobb direkt till hösten sedan. Jag jobbar på en högstadieskola och undervisar i engelska i fem klasser (i år är det två sjuor och tre nior), och detta är alltså mitt andra läsår där.

Eftersom både läsande och skrivande ingår i kursplanen i engelska är det i högsta grad en del av min vardag, och det passar mig alldeles utmärkt. På ett sätt är engelskan ett väldigt fritt ämne; som lärare får jag i princip bestämma helt själv vilket innehåll undervisningen ska ha, och jag brukar försöka välja relevant litteratur som jag själv gillar och som jag tror kan inspirera eleverna på olika sätt.

Jag älskar verkligen mitt jobb, även om det ofta är svårt och tungt på många sätt. Om tio eller femton år kanske jag känner annorlunda, men i nuläget kan jag faktiskt inte tänka mig något annat yrke.

1 kommentar:

  1. Jag är ju skolbibliotekarie i den åldern och står därmed lite bredvid och jag måste säga att herregud vilket jobb ni lärare gör! Mer cred till er! :)

    SvaraRadera