fredag 13 november 2020

Fem en fredag v. 46

 Veckans tema för Fem en fredag är Hjälp.

När behövde du senast hjälp med något?
Idag. Lampan i köksfläkten har gått sönder och jag har försökt byta, men jag får fanimej inte loss den. Så nu ska mamma komma över och se om hon fattar hur man ska göra.

Inom vilket område är du den som hjälper andra?
På jobbet brukar jag få hjälpa folk med diverse datorproblem. Och så hjälper jag ju eleverna så klart, typ hela tiden.

Vad skulle gå bättre om du inte gjorde det själv?
Städning. Jag hatar att städa, så det blir oftast lite halvdant gjort. Jag har övervägt att anlita städhjälp så jag slipper hålla på med det själv, men det har inte blivit av än i alla fall.

Brukar du ta hjälp av dina grannar?
Väldigt sällan. Jag bor inte direkt i ett område där man känner varandra eller umgås. Men när jag höll på att flytta in där var det en kvinna som var ute på gården med sina barn, och när hon fick syn på oss ropade hon till sig barnen och så hjälpte de oss att bära in en massa saker. Himla snällt ju!

Vad hjälpte du oftast till med hemma som liten?
Tvätten, åtminstone i tonåren. Först var det mest mamma som tvättade och jag brukade hjälpa till sortera den rena tvätten och lägga in i respektive ägares garderob. Senare, när jag gick på gymnasiet och vi flyttade till lägenhet blev det jag som skötte tvätten nästan helt och hållet.

10 kommentarer:

 1. Hmmm, min kommentar blev mitt namn?
  Jag skrev att det är kul att läsa andras svar och då jag läste dina kom jag på att städningen går smidigare här också om jag anlitar hjälp :-)

  SvaraRadera
 2. bytte nyss lamporna i köksfläkten, kalla LED-lampor för kryddorna behöver inte värmas :)

  SvaraRadera
 3. Ja, kul at läsa dina svar.
  Byta lampor och sånt, det kan jag, men där går gränsen. Filter till fläkten, där ber jag fastighetsskötaren. Än städar jag själv, men har hjälp med fönstertvätt.

  SvaraRadera
 4. Ja, du städningen hade varit trevligt att bli av med, jag är helt enkelt inte riktigt intresserad av att det ska bli bra ;-) Man vill ju ha det rent, men det är ju så trist!

  SvaraRadera
 5. Ibland sitter ju lampor i olika apparater så knepigt till! Städa är väl inte det roligaste, men det är skönt när det är gjort!

  SvaraRadera
 6. jag tycker att det är bra att känna till sina grannar. vi har ett par som vi har ett visst samarbete med. de tar tidningar och post och går ett varv i trädgården när vi är borta. jag har några väninnor som har städhjälp och de städar som sjutton dagen innan städhjälpen ska komma...

  SvaraRadera
 7. Är glad åt mina grannar, vi kan hjälpas åt och umgås dessutom för nöjes skull. En egen datasupport vore kanon att ha, kan jag tänka ...

  SvaraRadera
 8. Då är vi två som hatar att städa, har du några djur? Jag har tre pälsdjur så städning behövs ständigt. Du är nog populär när du hjälper till som datasupport, det får min dotter hjälpa mig med.

  SvaraRadera
 9. Städning är inte precis min favoritsysselsättning heller och numera sköter maken det i princip själv så jag slipper.

  SvaraRadera