fredag 27 november 2020

Fem en fredag v. 48

 Veckans tema för Fem en fredag är Ett hem.

Vad är nytt i ditt hem?
En liten hylla som jag har tänkt sätta i köket. Den har krokar under, så tanken är att ha teburkar och påsar och sånt på hyllan och så hänga tekopparna på krokarna.

Vad är äldst i ditt hem?
Det måste vara mormors konfirmationsbibel från 1953.

Vad skulle behövas bytas ut?
Typ hela mitt kök. Det är så gammalt och fult och opraktiskt att jag håller på att bli galen. Men jag siktar i nuläget på att flytta istället.

Vad fattas som egentligen "ska" finnas i ett hem?
Jag är sämst på växter, så jag har bara en enda levande växt. Nu bara väntar jag på att den ska dö också (fast jag försöker ju hålla liv i den förstås).

Vad önskar du fanns i ditt hem?
Vettiga garderober. Jag har bara en, annars finns det bara en skrubb med en stång, och jag tycker inte alls om att ha kläderna hänga "öppet" på det sättet.

7 kommentarer:

 1. Om man inte trivs i sin lägenhet, så är det inte så kul att pynta och dona där heller. Hoppas du kan få något annat. I vår stad är det lätt att få nyproducerade lägenheter, men de är ju så erbarmligt dyra i hyran. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. oj då. jag glömde visst farfar prostens gamla biblar! ville också ha fler garderober. mina krukväxter är också väldigt otacksamma. en visade alla tecken på att dö strax efter att jag köpt den. då ställde jag ut den på altanen och där har den stått i ur och skur. inatt var det frost dessutom. men den ser ut att trivas alldeles förftäffligt

  SvaraRadera
 3. Fler garderober (och andra förvaringsutrymmen) skulle inte jag heller säga nej till. Har inte kunnat ha krukväxter de senaste 30 åren pga husdjuren men har nyligen köpt några (kattvänliga) så nu ska det bli fler, har jag tänkt mig.

  SvaraRadera
 4. Jag har också bara en garderob och en klädkammare med dörr att stänga.
  Det är OK för mig.
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa dina svar! Själv har jag en stor klädkammare, så någon garderob behöver jag inte och köket är ganska nyrenoverat, det är bara golvet som behöver bytas.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 6. Alla behöver en rejäl klädkammare!

  SvaraRadera
 7. Ja fler garderober är nog på de flestas önskelista, och vem drömmer inte om ett nytt kök, fast det gamla duger ju egentligen så länge som sker fungerar

  SvaraRadera