fredag 18 december 2020

Fem en fredag v. 51

Äntligen är vi (nästan) framme vid jullovet. Vi gör sista dagen på plats idag, och sedan har vi två dagar med distansundervisning till veckan innan det är lov på riktigt. Lovet är välbehövligt; precis som för många andra har höstterminen varit tuff för oss på min skola. För mig som är i riskgrupp är det förstås extra tufft; jag har jobbat på plats fram tills nu men smittspridningen börjar bli synnerligen utspridd här nu, så det återstår att se hur det blir efter jullovet. Jag väntar spänt på vaccinet.

Hur som helst är det dags för en ny Fem en fredag, och veckans tema är Att göra. Av naturliga skäl blev den väldigt jul- och jobbrelaterad denna gång.

Vad är du inte färdig med den här veckan?
Jag har inte hunnit planera färdigt mina distanslektioner till nästa vecka, och jag har inte julstädat.

Vad står härnäst på agendan?
Idag ska betygen skrivas under och skickas hem.

Vad har du hunnit klart med i tid?
Jag var färdig med rättning och betygssättning i god tid. Det händer inte varje gång, kan jag säga! 
Och så har jag köpt julskinka och prinskorv.
 
Vad kommer du att skjuta på till senare?
Inköpet av resten av julmaten får vänta till början av veckan.

Vad var din senaste i sista minuten?
Jag beställde kanske julklappar (och födelsedagspresenter; mamma fyller år på tisdag) lite väl sent, men alla har hunnit komma i alla fall.

5 kommentarer:

 1. svårt att inte veta när beställda varor kommer även om en beställt i god tid. julmaten är klar. jag ska baka bröd och 1 sorts kakor och sedan får det vara bra

  SvaraRadera
 2. Skönt att julklapparna kommit fram i tid!

  SvaraRadera
 3. Det är ju mycket mer stressande för er som också har ett jobb att sköta! Själv kan jag pula på i min egen takt! God Jul!

  SvaraRadera
 4. Ja tänk, nu väljer man inte att handla på nätet, nu är det nästan ett måste. Idag bestämdes att affärerna inte får ha någon rea efter jul! Bra det, vi måste får stopp på denna infernaliska smitta. Shoppa på rea i butiker får vi göra nästa år! Du har verkligen varit duktig så här i slutet av terminen!

  SvaraRadera
 5. Städningen brukar jag vänta så länge som möjligt med

  SvaraRadera