fredag 19 mars 2021

Fem en fredag v. 11

Återigen är det fredag och det känns väldigt skönt, för jag har haft en otroligt intensiv vecka. Jag är ju tillbaka i jobb efter sportlovet, och den här veckan har vi haft fjärrundervisning för alla på högstadiet. Samtidigt handleder jag en lärarstudent vilket verkligen är superroligt men också intensivt, i synnerhet eftersom vi som sagt genomför all undervisning och därmed också min handledning av henne via Google Meet. Och ovanpå det har jag flyttat den här veckan, vilket naturligtvis är fantastiskt roligt men också jobbigt. 

Dessa saker leder tillsammans även till att jag måste sitta hemma hos mamma och jobba på dagarna, eftersom jag inte har något internet i min nya lägenhet än. Hon bor i en liten tvåa så jag får stänga in mig i hennes sovrum när jag har lektion eller möten, och det är verkligen ingen optimal arbetsmiljö.

Men hur som helst är det som sagt fredag, och det innebär att det är dags för en ny Fem en fredag. Veckans tema är Idiomatiskt.

När har du alla taggar utåt?
Jag säger som Elisa som håller i Fem en fredag: när folk kommer för nära, speciellt i mataffären. Folk som inte verkar se att det är uppmärkt på golvet var man ska stå när man köar, folk som inte ens försöker hålla åt sidan när man möts, eller som typ sträcker sig över axeln på en för att ta något från en hylla. Jag blir vansinnigt irriterad.

När känner du dig som mest bakom flötet?
När folk pratar om sport. Jag fattar verkligen inte grejen, och jag kan i princip ingenting om någon sport alls (förutom hockey, där har jag faktiskt lite koll). Ibland frågar mina elever mig hur man översätter diverse sporttermer till engelska, och jag får erkänna att det vet jag tyvärr inte, för jag vet inte ens vad termen innebär på svenska.

Vad dammade du av senast?
Bokstavligt talat har jag fått torka ur alla köksskåp och garderober i min nya lägenhet, för den förre hyresgästen har städat rent otroligt dåligt.

Vad har du för gammal surdeg som ligger?
Pga. flytt och annat ligger jag lite efter med min rättning av elevarbeten, så det måste jag ta tag i snarast.

Vad har du siktet inställt på?
Fortsätta packa upp. Jag har packat upp en hel del i köket redan, så det ska jag försöka få färdigt idag om jag hinner. Efter det blir det nog att packa upp kläder, handdukar, lakan och allt annat som ska vara i garderoberna i sovrummet. Tyvärr har jag problem med allergier och måste därför tvätta det mesta som legat nedpackat, så det kommer ta lite tid innan allt är på plats.

9 kommentarer:

 1. Ja att flytta tar sin lilla tid - jag har inte blivit klar än... men jobbar nog lite för mycket så tiden räcker inte till.
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 2. Flyttar man och måste börja med att göra rent efter den föregående hyresgästen måste det kännas tungt. Lycka till och trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jeg har ikke flyttet på 25 år, så der hadde jeg hatt litt jobb om jeg skulle flytte nå ja.

  SvaraRadera
 4. Ja men flytt är hur jobbigt som helst

  SvaraRadera
 5. Många sporttermer är ju redan på engelska (speciellt i hockey), så det borde i alla fall göra det lite enklare. Ifall dina elever frågar vad icing och cross-checking heter på engelska ;)

  SvaraRadera
 6. Det är mycket som måste göras vid en flytt, men ack så roligt det brukar vara OCKSÅ! Det där med sport är precis likadant för mig. Inte en susning om någonting. Detsamma gäller när bilar och mekning kommer på tal, men till det finns det ju bilverkstäder. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Oj, jag avundas dig inte med allts stök som kommer med flytten. Det är aldrig roligt med det där "skitgörat" som kommer med flytt. Det roliga är ju att inreda eller fixa det nya hemmet, men det är mycket stök också! Hoppas allt flyter på för dig =)

  SvaraRadera
 8. Jisses dig är jag inte avis på för tillfället, det var mycket på en gång, men så brukar det ofta bli. Hoppas ditt bredband börjar funka snart så du kan jobba hemifrån. allt det andra får väl ta den tid det tar med att komma iordning. Hoppas du ska trivas i nya hemmet

  SvaraRadera
 9. att flytta är jobbigt, men det följer ju en del utrensningar med på kuppen och det brukar ju vara bra. och visst är detirriterande med folk som måste flåsa en i nacken i affärerna

  SvaraRadera