fredag 12 mars 2021

Fem en fredag v. 10

Så var det återigen fredag och mitt sportlov är nästan över redan. Jag flyttar till veckan och hela lovet har gått åt till att packa, så någon vila har det knappast blivit. Tur att det är påsklov om tre veckor! 

Veckans tema för Fem en fredag är Trendigt.

Vad var mest trendigt under dina tonår?
I mitten av 00-talet var det trendigt att blondera håret, och inte sådär som nu när man använder silverschampo efteråt så att det faktiskt ser blont ut, utan nästan gult skulle det vara. Och sen skulle man platta håret också. Även folk som egentligen hade hyfsat rakt hår tog till plattången, för det var den där riktigt spikraka, plattade looken man var ute efter. 

Ni kan ju tänka er vad den behandlingen gjorde med håret. Aldrig, varken förr eller efter, har jag mött så många människor med så fruktansvärt skört, skadat hår. En släkting som är nästan jämngammal med mig blekte och plattade håret så mycket att det till slut började gå av, och då satte hennes mamma ned foten och tvingade henne att färga det mörkt.

Hur har du omedvetet någon gång varit trendig?
Jag skaffade en Fjällräven Kånken för att jag tyckte att de var snygga och praktiska, men jag var nog inte riktigt medveten om hur trendiga de var förrän efteråt.

Vilken trend skulle du vilja se kommer tillbaka?
Jag gillar 70- och 80-talens trender på ett väldigt o-ironiskt vis. I min nya lägenhet är badrumsgolvet knallrött, och jag funderar på att anamma det och inreda badrummet i 70-talsstil, istället för att försöka dölja golvet.

Vilken trend skulle du aldrig anamma?
Jag har svårt för hem där exakt allt går i samma färg, i synnerhet om färgen i fråga är vitt eller grått. Även minimalism vore knepigt för mig; jag har alldeles för mycket pryttlar för att lyckas med det.

Vad vill du ska bli en trend?
Källkritik kanske. Så många (speciellt på internet) verkar ha missat den grejen helt och hållet.

10 kommentarer:

 1. Där är vi olika, jag är väldigt mot 70 och 80-talet... det känns som en inredningstrend som jag vill helst glömma bort =) Men det är just det som är så kul med dessa frågor =)

  SvaraRadera
 2. Väldigt bra förslag på ny trend!!!!!

  SvaraRadera
 3. 70-tallet hadde mye grelle saker som jeg trolig ikke ville hatt selv.

  SvaraRadera
 4. har aldrig försökt blondera mig. försökte mig på lite rödfärgning en gång när jag var utbjuden. men det blev riktigt misslyckat rosa. mycket bra ny trend!

  SvaraRadera
 5. Hårtrender har aldrig varit bra för ens håret, varken färgning eller tupering, så det måste vara påhitt från frisörerna.
  Trender från olika tidsepoker kan var ganska kul. Jag bodde i en lgh där kaklet var spräckligt i turkos, och även det inbyggda badkaret var kaklat. Var väldigt förtjust i mitt badrum. Sedan gjordes en totalrenovering av hyreshusen, och allt blev vitt!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Jättetrist med dessa vita hem. Ditt trendförslag var toppen!

  SvaraRadera
 7. Jag kan bara hålla med om att källkritik borde bli trend!

  SvaraRadera
 8. Svar
  1. har nog haft alla färger i håret, lila och grönt var svårt att hitta på den tiden

   Radera
 9. Det sista skriver jag under, källkritik, ja tack! Är det inte konstigt med trender, ena dagen ska man få håret rakt med plattång, idag ska man få håret krusigt med locktång. Och aldrig mötas de två...Jag permanentade krulligt på 80-90talet för att få ett stort rufs, det krävde daglig dusch och fön...fy bubblan vad jobbigt. Heja dig för badrumsplanen! Bara inte tapeterna på toa liknar spyor, där går gränsen för 70-talet

  SvaraRadera