fredag 4 juni 2021

Fem en fredag v. 22

Äntligen fredag igen, och nu har jag haft min sista lektion för läsåret! Betygen sattes igår, och nu återstår bara att kontrollera, skriva ut och skriva under. Nästa vecka har vi helt andra aktiviteter: överlämningar till gymnasiet, poängjakt, skoljogg och lite sånt, och sen är det skolavslutning på torsdag. Jag är mentor för nior i år som ju går ut nu, så det är otroligt mycket jobb innan det är klart. Den här tiden på året är jobbigast men också roligast, tycker jag!

Veckans tema för Fem en fredag är Runt knuten.

Hur märker du av sommaren utanför?
Det har formligen exploderat grönska bara de senaste veckorna, och det är så otroligt fint tycker jag! Tyvärr är det också enorma mängder pollen överallt, och som pollenallergiker hoppas jag att det kommer en ordentlig regnskur snart och sköljer bort lite. 

Vad ser du fram emot i sommar?
Jag hoppas verkligen kunna träffa mormor och morfar och mina morbröder nu när vi snart är vaccinerade allihop. I övrigt ser jag mest bara fram emot att få vara ledig faktiskt!

Vad saknas i ditt närområde?
Här i stan finns visserligen många butiker som jag verkligen försöker stötta allt jag kan så att de ska få finnas kvar, men för att shoppa ordentligt (speciellt på de större kedjorna) måste man åka till antingen Sundsvall eller Ö-vik. Det blir liksom ett heldagsprojekt varenda gång, och det är ju lite besvärligt.

Hur långt behöver du ta dig för att komma till närmaste turistattraktion?
Det beror väl kanske på vad man menar med turistattraktion? Vi har en slalomanläggning här i stan, men den är inte så stor så jag vet inte om det räknas riktigt. Annars har vi Nämforsens hällristningar några mil bort.

Hur njuter du av sommaren där du bor?
Jag ser fram emot att sitta på balkongen och läsa. Jag ska köpa en ny solstol så att jag sitter riktigt bra där ute.

4 kommentarer:

 1. Rätt tänkt, man ska sitta bekvämt när man läser. Hoppas du får njuta ordenligt av din ledighet, de där sprutorna gör definitivt livet enklare!

  SvaraRadera
 2. utomhusläsning är bland det bästa som finns. det måste vara besvärligt för pollenallergiker. ibland undrar jag om jag inte känner av pollen själv. ögonen signalerar.

  SvaraRadera
 3. Jeg leser til langt på kveld på min veranda. Når sola går ned ved 22 tiden til det er så mørkt at en ikke ser bokstavene lenger. Bare å nyte sommeren.

  SvaraRadera
 4. Det har verkligen exploderat. Är också allergiker, hittills har det gått bra för mig, men tror regnet som varade i flera dagar hjälpte en hel del, få se hur det blir fortsättningsvis.....Hoppas det blir en bra sommar/semester!

  SvaraRadera