fredag 18 juni 2021

Fem en fredag v. 24

Så var det fredag igen, och för mig är det första fredagen på semestern. Som jag har längtat! Eleverna slutade förra torsdagen och vi hade en fantastiskt fin skolavslutning för åk 9 (åk 7 och 8 slutade redan på onsdagen eftersom vi inte kan ha en stor gemensam skolavslutning för hela skolan just nu), och sedan jobbade vi lärare fram till i onsdags. 

Och i söndags fyllde jag år; jag hade några få vänner/kollegor på besök och vi åt smörgåstårta som jag och mamma hade gjort. Det var otroligt trevligt; sällskap är man ju inte precis bortskämd med numera.


Veckans tema för Fem en fredag är Incheckning.

Hur har ditt humör bidragit till veckan?
Jag har varit på helt okej humör. Trött och slut efter ett helt vansinnigt läsår, men glad att få gå på semester.

Vad har du gjort för att främja din hälsa?
Igår fick jag min andra vaccindos. I princip inga biverkningar den här gången heller, bara lite ömhet i armen. Jag inte med ord beskriva min tacksamhet över detta vaccin.

Vilka tankar har fyllt ditt huvud?
Jag får nya sjuor till hösten som jag ska både undervisa och vara mentor för, så jag har tänkt ganska mycket på det och planerat för tidiga insatser där jag redan nu vet att det kommer behövas. Nu när jag är ledig ska jag försöka sluta tänka på jobbet, men det brukar alltid ta åtminstone några dagar innan jag kan släppa det helt.

Hur har du sovit om nätterna?
Ganska dåligt faktiskt, vilket är olikt mig. Jag tror kanske att det beror på övergången mellan att ha hundra tusen saker att göra till att plötsligt inte ha någonting alls.

Vad har fått dagarna att gå?
Måndag-onsdag jobbade jag. Det var lite segt, för vi har aldrig något gemensamt inplanerat de här allra sista dagarna, utan man får liksom ägna sig åt det man själv behöver, och det mesta är ju redan klart. Igår var jag som sagt och vaccinerade mig, och idag har jag inga planer alls förutom en sväng till affären och hämta ut paket. Jag är nästan halvvägs igenom Dead Girls av Abigail Tarttelin, så jag hoppas komma en bit till i den idag.

6 kommentarer:

 1. Oh, härligt med semester! Det måste vara något av det skönaste med att vara lärare att man får långa lov, men samtidigt behöv det eftersom ni kämpar genom hela skolåret med barnen. Hoppas du snart kan släppa tankarna på skolan och få riktigt vila och läsa ut din bok! Grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 2. Gratulerer med bursdag! Jeg skal ha ferie neste uke, så jeg gleder meg!

  SvaraRadera
 3. Jag fick min andra dos i fredags. Känns bra med tanke på att Värmland just nu är värst drabbat av deltavarianten av Covid-19.

  SvaraRadera
 4. det tar ju alltid lite tid att gå ner i varv innan en börjar koppla av. hoppas att du får ett skönt sommarlov. ja, det är en välsignelse med vaccinet.

  SvaraRadera
 5. All eloge till dig som jobbar som lärare! Ett otroligt viktigt yrke har det alltid varit, men ännu viktigare nuförtiden, det är tufft att vara ung men gränser måste också finnas. Ha en skön välförtjänt semester

  SvaraRadera