fredag 10 september 2021

Fem en fredag v. 36

Glad fredag! Nu har det gått tre hela veckor på terminen här och det har varit en otroligt intensiv skolstart, men nu börjar vi komma in i rutinerna i alla fall. Som lärare får man ju nytt schema varje år, och jag tycker mycket bättre om årets schema än det jag hade förra året. Jag har ju samma antal lektioner förstås, men de är bättre fördelade över dagarna, så jag kan bl.a. börja sent på måndagar och gå hem kl. 15 tre dagar i veckan. Mycket trevligt!

Veckans tema för Fem en fredag är Veckofrågor.

Vad har du gjort mest i veckan?
Det känns som att jag mest har jobbat, faktiskt. Så är det förstås inte, men det har liksom inte hänt så mycket annat så det är ändå känslan jag får.

Vad har du inte gjort som du skulle ha gjort?
Det har inte blivit mycket städat hemma den här veckan. Jag har varit så trött, så det är verkligen bara det mest nödvändiga som har blivit gjort.

Vad har du tittat på i veckan?
Jag har tittat på några olika true crime-dokumentärer på Discovery+ (den jag håller på med nu heter Lake Erie Murders) och några avsnitt av NCIS. Och så har jag haft Skenet bedrar på i bakgrunden några kvällar; det är ju verkligen en klassiker som jag fortfarande kan uppskatta.

Hur har du sovit?
Helt okej! Jag brukar lyssna på (eller snarare sova till) såna där sömnljud på Spotify på nätterna (typ regn, rymdljud, lugn pianomusik och sånt), och nu har jag köpt en Google Nest Mini till sovrummet som ger lite bättre ljud än telefonen. Tyvärr känner jag av min pollenallergi just nu, så det stör sömnen lite.

Vad ser du fram emot med helgen?
Främst bara att vara ledig; att komma ikapp med städningen och ha tid och energi att läsa. Jag håller för närvarande på med två böcker och jag hoppas hinna läsa ut åtminstone en av dem i helgen.

8 kommentarer:

 1. Ojoj hoppas du inte måste städa hela helgen ...

  SvaraRadera
 2. Stor igenkänning på de två första, även om jag just denna vecka varit ledig. Standardkänslan, liksom. Pollenallergi? Oj! Vad är det för pollen så här års, undrar en okunnig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är gråbon som blommar nu, och för mig är den nästan lika illa som vårens pollensäsong.

   Radera
 3. när allt börja återgå till ordningen blir det säkert krafter över till annat. hoppas att du får en fin och vilsam helg

  SvaraRadera
 4. Ta det lugnt och hämta kraft i helgen. Det behövs sannerligen så här i början på en termin. Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Roligt att läsa och ge sig tid till det! Städa, det kan man göra lagom.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. True crime har aldrig riktigt varit min grej men är villig att testa igen. Beställde Discovery+ över OS, sen slutade jag, tills jag såg att Alla mot Alla åter började. Och jag har inte kanal5 i mitt utbud! Hoppsan tänkte jag som blivit lite beroende av frågesporten så nu har ja discovery igen. Dock h ar jag inte funnit något annat som väckte mitt intresse där, men skam den som ger sig! Trevlig läshelg!

  SvaraRadera
 7. Nei husarbeide er ikke det som kommer øverst på min prioriteringsliste heller.

  SvaraRadera