fredag 21 januari 2022

Fem en fredag v. 3

Glad fredag! Nu har jag jobbat två hela veckor efter jullovet, och det känns faktiskt skönt att vara igång igen. Men oj, vad trött jag är! Skönt att vi går mot ljusare tider.

Än så länge har jag klarat mig undan covid, men med tanke på hur många runt omkring mig som har haft eller har det nu så känns det som en tidsfråga innan jag åker på det också. Men jag tog tredje dosen förra veckan och nästan alla jag känner nu har haft milda symptom, så jag är inte så orolig för att bli riktigt sjuk i alla fall.

Veckans tema för Fem en fredag är Målbild.

Vad gick du i mål med senast?
Som jag har nämnt i något inlägg tidigare har det gått supertrögt med läsningen de senaste två månaderna. Men i onsdags läste jag faktiskt ut årets första bok! Det blev 4,5 i betyg, så det känns bra att ha börjat året starkt på den fronten.

Vad blir du inte klar med?
Städningen. Jag har fått till en riktigt bra städrutin här hemma nu, men visst känns det ändå som att man aldrig blir färdig!

Hur skulle du vilja göra om hemma?
Sätta upp saker på väggarna. Jag har bott i den här lägenheten sedan i mars och väggarna är ännu nästan helt tomma, vilket främst beror på att de är HELT omöjliga att borra i. Till och med vaktmästaren säger att det är hopplöst; de kan komma och hjälpa en men det kostar 300kr i timmen och sen är det bara att slänga borren. Så nu försöker jag komma på alternativa lösningar.

Vad siktar du på i helgen?
Bära ner julsakerna i källaren. Jag tog ner granen och allt annat för ett par veckor sedan, men alltihop står ett hörn i vardagsrummet och nu vill jag ha bort det helt. Jag har även tänkt baka semlor, men vi får se om det blir den här helgen eller nästa.

Vad är något du vill göra i år?
Ta körkort! Har hållit på med det skitlänge, men det blir liksom aldrig färdigt. Jag hann ta en körlektion innan pandemin drog igång och då vågade jag inte gå dit mer, men nu ska det bli av. Jag funderar på att försöka boka in en intensivkurs till sommaren när jag ändå är ledig; känns som det är större chans att jag faktiskt lyckas slutföra det då.

11 kommentarer:

 1. Lycka till med körkortet! Med städning är det som med strykning: resultatet av jobbet blir osynligt blixtsnabbt. Om saker på väggarna: det är bra att inte ha för bråttom, särskilt om man har jobbiga väggar. Tycker du ska överväga att köpa såna där smala tavelhyllor (finns på Ikea) för det minimerar i a f borrandet. Och blir snyggt!

  SvaraRadera
 2. Jag är sen med att ta bort julsakerna. Måste fixa det idag. Tror jag...

  SvaraRadera
 3. svårt med besvärliga väggar. men det finns andra lösningar har jag sett reklam för. städa behöver en göra hela tiden. förstår inte var allt damm kommer ifrån. är också lite sugen på att baka semlor

  SvaraRadera
 4. Jag hatar att städa, men man måste ju. Men jag tycker inte att jag får till en bra rutin. Det enda som jag verkligen ser till att fixa är att köket alltid ska vara städat på kvällen och då sätter jag även igång diskmaskinen. Så det är rent och fräscht på morgonen och enkelt att tömma maskinen när man väntar på något på morgonen, äggen kokar, vattnet kokar... ja du vet... Funkar för mig. Men annan städning får jag inte till på ett sätt så att jag blir nöjd.

  SvaraRadera
 5. Städning är så trist, speciellt dammsugning och med en stor, vit hund blir det snabbt dammigt och skitigt. Lösningen för mig var robotdammsugare och det är mitt bästa köp. Älskar den och den funkar super. Lycka till med körkortet!

  SvaraRadera
 6. Jag tror på en intensivkurs i körkort. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Vi har också besvärliga väggar. Som väl var har jag en snickarkompis, han hjälpte oss att få upp det viktigaste.
  Såg någon reklam om någon dubbelhäftande kraftig "tejp" men nu hittar jag det. Men det verkade som man skulle kunna ta bort det också, verkade riktigt smart.

  SvaraRadera
 8. Städning går bara runt runt. Robotdammsugare som också nämns ovan är bra. ;) Julsaker kan vara roliga att sätta fram men fullt lika skönt att ta ner. Tog bort dem i trettonhelgen då hade jag lessnat, är minimalistisk när det gäller julsaker så har inte haft så mycket framme.

  SvaraRadera
 9. Det är hopplöst med betongväggar! Men jag har faktiskt använt mig av dom där vita plupparna med tre små stift i, och för större tavlor har jag tagit flera stycken. Hyllor däremot har jag fått borra upp.
  Intensivkurs för körkort tycker jag låter bra. Då blir man inte så splittrad. Vete rackarns om jag skulle klara av att ta körkort i dagsläget.
  Ha en bra fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 10. Det ska finnas sätt att hänga upp tavlor utan att spika eller borra, googla så ska du se! Jag fick tavla upphängd nu i helgen, dock vanlig traditionell vägg. Ja alla man hör talas om har nu antingen varit sjuka eller är. Larm i morse från mitt yngsta barnbarn att hon och dottern hennes hade feber, nu är hon testad och det var negativt. Nästan lika bra o få skiten snart så det är avklarat...Kul att du kommit igång med läsningen!

  SvaraRadera
 11. Ja det här med bra städrutiner borde jag också ta tag i... Intensivkurs när man tar körkort verkar vara jätte bra val för många.

  SvaraRadera