fredag 14 oktober 2022

Fem en fredag v. 41

Hej och glad fredag! Nu är det bara två veckor kvar till höstlovet, och det ser jag verkligen fram emot. Höstterminen är så lång, så lång, och både vi lärare och våra elever är riktigt trötta nu. Egentligen är ju vårterminen längre förstås, men den känns inte lika tung eftersom den har många fler avbrott.

Men nu är det i alla fall fredag, och det är dags för en ny Fem en fredag. Veckans tema är Dagens ord. 

Sover du sämre vid fullmåne?
Ja, jag tycker faktiskt det! Det kanske är ett totalt sammanträffande, men ofta tycker jag att jag sover dåligt just när det är fullmåne.

När var du senast vaken mitt i natten?
Jag vaknar nästan varje natt och går på toaletten. Tror inte jag klev upp just i natt, men definitivt natten till igår i alla fall.

Sover du tungt eller lätt, och hur märks det av?
Det beror på! Vissa saker störs jag inte alls av, och vissa grejer vaknar jag av direkt. Jag störs till exempel sällan av ljud; det händer att folk kommenterar att det har åskat jättemycket på natten eller så, och då har jag sällan hört något överhuvudtaget. Däremot klarar jag inte av att dela säng med andra människor. Jag sover i princip alltid ensam i min dubbelsäng, men det händer då och då att mamma sover över hos mig. Då sover jag alltid jättedåligt och vaknar varje gång hon rör på sig.

Vad lyser upp i höstmörkret?
Alla fina färger! Jag har även börjat tända smålamporna i fönstren nu eftersom det blir mörkt så tidigt, och det känns mysigt.

Vad gör dig överlycklig?
När jag får ägna mig åt sådant som jag tycker är roligt, som alla mina pyssel och fritidsintressen.

5 kommentarer:

 1. Sover också sämre om jag måste sova med andra. Det är väl hur man är van. Men månen påverkar mig inte. Skönt att lovet närmare sig både för er skolpersonal och eleverna. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Det där med att vakna varje natt för att gå på toa är nåt psykologiskt, för när man väl sitter där så upptäcker man att behovet inte var så stort...
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
 3. Mysiga varma LED-lampor passar nu! Jag sover ogärna med främlingar, typ mixade nattåg…

  SvaraRadera
 4. Jag har börjat tända ett par värmeljus varje kväll nu för att få lite höstmys!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. När jag skilde mig för åtta år sedan och började sova ensam upptäckte jag att det var riktigt skönt. Nu har jag visserligen hunden under täcket men det är bara mysigt. Som du så kan jag lätt sova mig igenom ett åskväder och uttrycka förvåning när jag hör andra som varit vakna mitt i natten. Trevlig helg

  SvaraRadera