söndag 14 juni 2020

En smakebit på søndag - The Holdout

Den här veckan har varit fullspäckad! Som jag nämnde i måndags var detta den sista skolveckan, och då är det ju alltid diverse aktiviteter innan läsåret avslutas. Trots att jag jobbar hemifrån just nu så kunde jag vara med på några aktiviteter eftersom vi var utomhus, så det var ju himla trevligt för mig. Eleverna slutade i onsdags, så torsdag och fredag var jag på jobbet eftersom det bara var personal där, och det är ju mycket som ska göras innan vi kan gå på semester; det ska städas och göras betygsanalyser och utvärderas allt möjligt och börja förberedas inför hösten. Kul att få vara på jobbet faktiskt, men det kändes väldigt intensivt för mig som suttit hemma och inte träffat någon på flera månader. I fredags var jag och några kompisar med och tävlade i en livestreamad mordgåta som Comedy Art Theatre höll i, det var superkul men svårt!, och igår fyllde jag hela 30 år. I dessa tider är det ju svårt att få till något riktigt firande så jag får väl ta igen det senare, men det var en lugn och trevlig dag i alla fall.

Men trots allt detta har jag faktiskt ändå hunnit läsa lite också, och just nu läser jag The Holdout av Graham Moore. Boken handlar om Maya, som ombeds att medverka i en dokumentär om ett tio år gammalt mordfall, där Maya själv satt i den jury som frikände den misstänkte mördaren. 

None of them had been prepared for the controversy that greeted the verdict. Only after they'd emerged from their sequester did Maya learn that 84 percent of Americans believed Bobby Nock had murdered Jessica Silver. Which meant that 84 percent of Americans believed Maya and Rick had let a child-killer go free.
    Maya had searched to find another issue on which 84 percent of the population agreed. Only 79 percent of Americans, she'd discovered, believed in God. She'd been grateful to learn that at least 94 percent believed the moon landing was real. 

12 kommentarer:

 1. Kände inte till den här boken. Låter som att den kan vara intressant.

  SvaraRadera
 2. En för mig okänd bok. Tack för smakbiten! Grattis i efterskott!

  SvaraRadera
 3. Ny bok för mig också, men låter lite spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Så moro med å være med på å løse et mord i en livestream. Var det spennende?

  SvaraRadera
 5. Många procent blir det, ibland är det kul med statistik. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 6. Ännu en helt okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Låter som en intressant bok. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Ett stort grattis ny bok för mig. Kul med lite aktiviteter ute.

  SvaraRadera
 9. Grattis till 30, nu börjar livet! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. låter som ett intressant upplägg. boken är okänd för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Grattis i efterskott! Kände inte till boken och tackar för smakbiten!

  SvaraRadera