fredag 21 maj 2021

Fem en fredag v. 20

Äntligen har jag fått komma tillbaka till jobbet! Jag har ju suttit hemma sedan terminsstarten i januari och är så otroligt trött på det. Men nu har det gått några veckor sedan jag fick min första spruta, och även om jag inte är fullvaccinerad än så har jag ju ändå ett ganska gott skydd, plus att smittspridningen i min kommun för närvarande är mycket, mycket lägre än på länge. Så igår kom jag tillbaka och hade mina första lektioner på plats, och tänk så mycket roligare det är!

Det blev dock en kortvecka på plats (fast jag har ju jobbat hela veckan ändå förstås), för nu är det ju återigen fredag, och det innebär bland annat att det är dags för en ny Fem en fredag. Veckans tema är Oväntat besök.

Om 20 minuter får du oväntat besök, vad skulle du behöva städa?
Alltså, faktiskt väldigt lite! Sedan jag började med Tody-appen som hjälper mig att hålla koll på vad som behöver städas och när, så har jag lyckats ha det mycket bättre städat hemma än någonsin förr. Jag skulle väl behöva plocka bort alla prov som ligger på köksbordet, men annars känns det helt okej att ta emot folk där hemma.

Vad skulle du kunna bjuda på för fika?
Inte mycket, tyvärr. Te, och kanske en glasspinne. Annars är det ganska tomt på den fronten.

Hur skulle du behöva fixa till dig?
Inte alls, tror jag. Det är ju tidigt på morgonen nu, så jag är alldeles nyduschad och fixad redan.

På frågan hur dagen har varit, vad skulle du svara?
Som sagt är det tidig morgon, så det har inte hänt så mycket än. Tyvärr vaknade jag med huvudvärk, men annars har jag väldigt lite att rapportera.

Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå?
Att jag har 140 prov som väntar på att bli rättade.

10 kommentarer:

 1. Vad roligt att få komma tillbaka till skolan. Jag behöver aldrig komma på något skäl till att folk ska gå. De brukar alltid gå tidigare än vad jag vill.

  SvaraRadera
 2. 140 prov känns som väldigt många, men jag antar att det är ganska vanligt förekommande hos dig. Dock tolkade jag kanske frågan mer som en vit lögn, men jag svarade också sanningsenligt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är rätt många! Oftast brukar jag försöka planera så att det inte ska bli så mycket rättning på en gång (så t.ex. om några klasser skriver uppsats så får de andra klasserna göra något som inte behöver rättas, och sedan byter de). Men den här gången är det nationella prov, och då är det förstås lite annat. Jag har tre klasser, och varje elev har gjort två prov vardera. Så då blir det en hel del att rätta!

   Radera
 3. Glass är utmärkt fika :)

  SvaraRadera
 4. Alltid en god unnskyldning at man skal noe annet.

  SvaraRadera
 5. Vad är Tody-appen för något? Glass är väl jättegott till kaffe tycker jag. Du som nyligen har flyttat har väl ordning på det mesta. Det värsta är att man slappnar av ganska fort och samlar på sig saker som ligger här och där igen. Själv är jag just nu i "slängar-tagen" inför min flytt! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en app där man lägger in alla rum man har, och sedan alla olika grejer man gör när man städar i det rummet, samt hur ofta man ska göra varje grej. Det kan vara allt från saker man gör varje dag, till saker man gör bara en gång om året, och allt där emellan. Och när man har lagt in allting, då får man en lista varje dag på det som behöver göras just idag och så bockar man bara av allt man gör.

   Jag har svårt med städning just för att begreppet är för stort och abstrakt för mig; jag har svårt att identifiera vad som behövs göras och hur lång tid städningen kommer ta, och då kommer jag inte igång. Så för mig är det perfekt att bara få en lista med typ fyra grejer som ska göras, och när jag har gjort de specifika grejerna så är jag klar för dagen, liksom. Det blir mycket tydligare och mer överskådligt, och då får jag det också gjort.

   Lycka till med flytten!

   Radera
 6. intressant app. te och en glasspinne vore inte fel. men 140 prov att rätta. då hade mitt bltr stigit! eller - var det kanske en fin vink till gästen/gästerna att dra?

  SvaraRadera
 7. Någon sa att man skulle städa efter besöket, haha, jo nä men man vill väl ha det acceptabelt. Dock släpper jag inte in någon oväntad i dagens läge.

  SvaraRadera
 8. Vilken bra anledning att få gäster att lämna , "ler". Tody hade jag inte hört talas om, tack för den, nu har jag kikat lite. Hatar att städa, ingen app i världen kan nog hjälpa mig med motivationen, jag behöver en städhjälp helt enkelt! Ha en fin pingsthelg

  SvaraRadera