onsdag 12 maj 2021

Veckans kulturfråga v. 19

I veckans kulturfråga undrar Enligt O vad vi ska läsa under den kommande långhelgen.

Det har faktiskt fallit sig så att jag är mitt inne i två olika böcker för närvarande. Det hör inte till vanligheterna, men nu råkade det bli så.

Den pappersbok jag läser är Six Wicked Reasons av Jo Spain, som är en thriller i kategorin "rik familj med hemligheter" och utspelar sig på Irland.

I e-boksform läser jag The Skeleton Crew av Deborah Halber. Det är en dokumentär bok i true crime-kategorin och handlar som så kallade websleuths, det vill säga privatpersoner som ägnar sin fritid åt att försöka lösa gamla brott med hjälp av internet. Det kan till exempel handla om att använda den information som finns tillgänglig om en avliden person som polisen inte lyckats identifiera, och jämföra den informationen mot alla de tusentals personer som anmälts försvunna tills man hittar någon som matchar och alltså skulle kunna vara rätt person.

Jag har lite, lite rättning som jag skulle behöva bli färdig med under långhelgen, men annars kommer jag att vara ledig och jag hade nog tänkt försöka läsa ut båda de här böckerna. 

4 kommentarer:

 1. Websleuths var ett begrepp jag aldrig hört talas om tidigare.

  SvaraRadera
 2. Jo Spain känner jag igen men inte boken. en ska inte underskatta privatspanare. websleuth låter riktigt spännande

  SvaraRadera
 3. Jag hade inte heller hört talas om websleuths. Men det är nog många som vill vara den som knäcker ett mysterium.

  SvaraRadera
 4. Jo Spain är jag nyfiken på! Tack för dina tips!

  SvaraRadera