fredag 24 september 2021

Fem en fredag v. 38

Hallå från ett regnigt Norrland! Det har varit kallt och blött och ruggigt här hela veckan, men i helgen ska det i alla fall vara uppehållsväder, och det är ju bra för vi har planerat in en liten skogsutflykt som jag verkligen ser fram emot.

Och lämpligt nog är veckans tema för Fem en fredag just Utflykt.

Vad gjorde du senast på en ö?
Vi har en ö i älven här i stan som är liksom ett litet friluftsområde. Jag var där senast precis innan skolavslutningen i somras; jag och min medmentor var där med vår klass och hade aktiviteter, badade och grillade.

När var du senast på en båt?
Även det var jobbrelaterat. För ett par år sedan blev vi i personalen bjudna på en tur längs Ångermanälven med M/S Ådalen III. Vi fick god mat och hade supertrevligt.

När hamnade du senast ute på djupt vatten?
Om man ska tolka det bokstavligt så var det nog förra hösten när jag var på spa på hotellet här i stan och simmade i bassängen där. Förr har jag brukat vara där lite oftare, men de har haft stängt nästan hela året pga. pandemin.

Var åker du för att andas frisk luft?
Till skogen. Jag trivs i skogen, och det finns ju ganska mycket av den varan här uppe. Jag bor även precis bredvid en kyrkogård som ligger så att man kan gå hela vägen runt den på utsidan av staketet, så där brukar jag ta mina morgonpromenader.

Hur värmer du upp dig efter en kall dag ute?
I scouterna fick jag lära mig att man alltid ska byta alla kläder (inklusive underkläder) man haft på sig när man varit ute. Även om man inte tycker att man har blivit blöt så finns det alltid en viss fukt i kläderna som man kanske inte ens märker, och när den kallnar så kommer man definitivt att börja frysa. Så jag byter alltid om helt och hållet när jag kommer in. Och så är jag ett stort fan av sockor, varma tröjor, filtar och doftljus. En och annan kopp te blir det också förstås.

8 kommentarer:

 1. Har inte tänkt på det där att man bör byta inifrån och ut, men det kan nog vara en bra idé!
  Älskar varma tröjor, ofta är de inte bara varma utan dessutom snyggs!

  SvaraRadera
 2. Jeg blir som oftest svett når jeg har holdt på ute, så da er en varm dusj og rene klær godt. På kveldene pleier jeg å bade i badekar og ta med meg en god bok. Da blir man god og varm.

  SvaraRadera
 3. Varma mysiga kläder och värmeljus är känns gott när man är frusen! Blir lite spännande att se hur min nya lägenhet kommer att vara när det blir kallt ute. Det är ju så olika. Men här finns inga element, utan det är golvvärme, vilket jag befarar kommer att höja elräkningen en del. Vi får se! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 4. Vilket bra tips att byta allt inifrån och ut, när man varit ute i det kalla! Hade ingen aning, men det säger sig självt när man tänker på det.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Det känns väldigt logiskt som du säger, jag tycker nästan alltid att det är kallt när det är fuktigt.... och då är det kanske inte så konstigt att det inte blir varmt.

  SvaraRadera
 6. jag promenerar gärna innanför staketet på kyrkogården. tyst och rofyllt med plats för meditation

  SvaraRadera
 7. Det där sista svaret... det kände jag faktiskt inte till. Har inte tänkt på. Det låter ju klokt. Byxor byter jag nästan alltid när jag kommer in, för jag vill ha mjukisar, men det andra behåller jag nog på. Tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Det var nytt för mig också att man kan bli varm genom att byta om helt, det ska förstås anammas. Skogen är magisk för mig också, frisk luft, underbara dofter, en helt annan värld att upptäcka

  SvaraRadera