lördag 4 januari 2020

December 2019


Lästa böcker:
No Stone Unturned av Steve Jackson
The Sixth Idea av P.J. Tracy
Just What Kind of Mother Are You? av Paula Daly
Död mans fotspår av Peter James
Check, Please! av Ngozi Ukazu

Antal: 5
Antal sidor: 1776
Snittbetyg: 3,8
Omläsning: 1

Bästa bok: No Stone Unturned
Sämsta bok: Död mans fotspår

Kommentar
December var en helt okej läsmånad; trots julstress och betygssättning hann jag läsa fem böcker, och det är jag nöjd med.

No Stone Unturned var en helt fantastisk bok som jag fick ut mycket av. Recension av den finns här. Jag har ytterligare en Steve Jackson-bok här hemma i hyllan, och nu känner jag mig superpeppad på att läsa den.

The Sixth Idea är den sjunde boken i Monkeewrench-serien av P.J. Tracy. Det är flera år sedan jag läste någon bok i den här serien. Jag tyckte att de första fyra böckerna i serien var jättebra, den femte var inte lika fenomenal men bra den också, men den sjätte var tyvärr helt värdelös. Efter att jag hade läst den tappade jag intresset för serien, och det tog jättelång tid innan jag kände för att läsa någon mer bok. Men i december gav jag nummer sju en chans, och tur var väl det för jag tyckte mycket bättre om den än föregångaren. Nu hoppas jag att sexan bara var en tillfällig svacka, och jag har redan beställt resterande tre böcker i serien.

Just What Kind of Mother Are You? har stått orörd i bokhyllan i flera år; jag vill minnas att jag köpte den på bokrean 2015. Den var väl inte fantastisk direkt, men en ganska spännande thriller som kan passa för den som gillade Kvinnan på tåget av Paula Hawkins och liknande böcker.

Död mans fotspår var den sämsta boken jag läste i år (av de som jag läste ut åtminstone). Mer om det här.

Check, Please! var en omläsning som jag tog till för att bli på bättre humör efter Död mans fotspår, och den håller för att läsas flera gånger. Jag hade glömt bort mycket, och det var roligt att få återupptäcka humorn; jag skrattade högt vid flera tillfällen även denna gång.

Som vanligt planerar jag aldrig min läsning; jag läser alltid bara vad jag känner för, och det är ju svårt att veta i förväg. Den första boken 2020 blev Det innersta rummet av Jørn Lier Horst, som jag håller på med för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar