måndag 20 januari 2020

Tänk snabbt! v.4

Enligt O har en kul grej där man ska ställning mellan två alternativ, så jag hänger på!

Den här veckans fem snabba är:

Guldbaggegalan eller Oscarsgalan? Ingen! En gång i tiden var jag väldigt engagerad i Oscarsgalan och stannade ofta uppe hela natten för att titta på den, men numera orkar jag inte bry mig. För det mesta har jag inte sett majoriteten av de nominerade filmerna, och urvalsprocessen känns väldigt godtycklig.

Feelgood eller deckare? Jag läser nog en del feelgood-böcker också, men deckare är ju den genren som jag läser absolut mest av.

Bokserier eller fristående böcker? I deckargenren är ju serier väldigt vanliga och nog gillar jag serier, men jag är så väldigt dålig på att avsluta dem. Ofta läser jag någon bok här och där i serien, eller bara den första och kommer mig sedan inte för att fortsätta fast jag tyckte att den var bra. Så fristående böcker är nog att föredra av den anledningen.

Bok som tv-serie eller bok som film? Överlag tycker jag bättre om tv-serier än filmer och ser egentligen på film ganska sällan. När det gäller just filmatiseringar av böcker tycker jag dessutom att man oftast måste ta bort så mycket när man ska klämma in hela boken i en film, så på det sättet är ju tv-serier bättre också.

Te eller kaffe? Ska jag dricka kaffe måste jag ha minst hälften mjölk och tycker ändå inte att det är supergott, så det blir oftast te.

5 kommentarer:

 1. Egentligen är jag inte så engagerad varken i Guldbaggegalan eller Oscarsgalan heller, men i år har jag i alla fall sett en av de nominerade amerikanska filmerna. Ännu sämre på att se svensk film.

  SvaraRadera
 2. Blir te för egen del också, har inte lärt mig dricka kaffe :)

  SvaraRadera
 3. Jag har massor med mjölk i både mitt te och kaffe. Men i ärlighetens namn så dricker jag nog mest kaffe för att vakna.

  SvaraRadera
 4. Dricker mest te, men cappuccino ibland, det ska vara mycket mjölk i den.

  SvaraRadera
 5. Jag är också dålig på att läsa färdigt serier så fristående är bäst på så sätt :)

  SvaraRadera