måndag 30 mars 2020

Tänk snabbt v. 14

Det är lite stiltje på bloggen just nu, men det matchar liksom verkligheten.

Men ett gäng snabba frågor från Enligt O ska jag väl ändå kunna svara på. Veckans fem snabba lyder:

Sommartid eller vintertid?
Jag bryr mig egentligen inte så mycket, utöver att jag tycker att vi ska ta bort tidsomställningen för den ställer till mer besvär än den är värd. Men det är ju vintertiden som är den så kallade "normaltiden" så det får väl vara den då. Dessutom vore det nog bra för mig om det inte var ljust så sent på kvällen på sommaren, för jag har jättesvårt att gå och lägga mig i tid när det fortfarande är ljust ute.

Nyhetsfrossare eller inte?
Jag hanterar svåra saker genom att se allt, läsa allt, ta reda på all information jag någonsin kan. Det känns liksom lite mindre otäckt om jag bara vet precis allt som finns att veta (jag tror bl.a. att det är därför jag är så intresserad av true crime). Men nog börjar den ta på krafterna, denna coronakris, och än finns det inget slut i sikte.

Helgstudion eller Vinterstudion?
Jag ser inte på något av programmen, så jag kan inte uttala mig.

Lässvacka eller läsflyt?
Jag är inne i en fruktansvärd lässvacka. Jag läste ut en enda bok i mars, och den hade jag börjat på redan i februari. Utöver det har jag försökt läsa lite i olika böcker men jag fastnar liksom inte för någonting.

Läsa ut eller ge upp?
Det händer att jag tragglar mig igenom en bok som jag absolut inte tycker är bra, speciellt om det är en som jag själv har köpt. Men för det mesta ger jag upp om den inte är åtminstone halvdan. Jag kan bara komma på en handfull böcker som jag gett en etta i betyg, för jag kommer i princip aldrig så långt att jag betygsätter sådana böcker överhuvudtaget.

2 kommentarer:

  1. Jag är oftast lite envis och försöker ta mig igenom böckerna. Är det recensionsex läser jag dem alltid "to the bitter end".

    SvaraRadera
  2. Brukar som du hantera kriser genom att läsa all information jag kan hitta, men nu börjar jag bli utmattad och måste begränsa mig. Säkert därför jag har svårt att fokusera på läsningen, men fick i alla fall lite läsflyt i helgen. Hoppas du hittar ditt också!

    SvaraRadera