söndag 1 mars 2020

En smakebit på søndag - Deliver Us

Den här veckan är det bloggen Flukten fra virkeligheten som står värd för En smakebit på søndag. Poängen är att man ska bjuda på ett utdrag ur den bok man läser för tillfället.

Bildresultat för deliver us kathryn caseyLäsningen går supersegt för mig just nu. Jag börjar på bok efter bok men kommer inte riktigt någonstans och jag känner mig allmänt oinspirerad. Men jag har i alla fall lyckats ta mig halvvägs genom Deliver Us av Kathryn Casey, och den är riktigt bra även om läsningen går långsamt. Det är ytterligare en true crime-bok (det har blivit många sådana på sistone!), men av en författare som är ny för mig.

Mellan städerna Houston och Galveston i Texas finns ett område som kommit att kallas The Texas Killing Fields. Under en trettioårsperiod hittades fler än 20 flickor och unga kvinnor döda på fälten längs motorvägen I-45, och man tror att området har använts som dumpningsplats av flera olika seriemördare. I boken berättar Kathryn Casey om de olika fallen, om offren och deras anhöriga, och om utredningarna som alltför ofta inte lett någonstans.

(Obs! Varning för ett ovanligt hemskt utdrag!)

Once he'd joined the others at the Addicks Reservoir, the middle-aged dentist was shown the recovered peace ring. Immediately, he began crying, nodding that it belonged to his daughter. Yet his obligations weren't finished. In addition to being Colette's father, Tom Wilson was her dentist, and the next thing he did must have been one of the most difficult tasks of his life. Wilson was handed the skeleton's jawbone for identification. "I recognize my work," he said later, examining the jaw and teeth, some of which contained fillings, sad remnants of a young life. "It's Colette."

14 kommentarer:

 1. Det där får ju mig att undra om seriemördare har något slags forum eller liknande, där de diskuterar var det är lämpligt att gräva ner lik. Det kan väl ändå inte bara vara en slump.

  SvaraRadera
 2. Lesingen har gått virkelig tregt for meg hele februar. I januar klarte jeg å lese en hel haug med bøker, og så kom februar og bremsene ble satt på :-D Det er skikkelig irriterende når det skjer. Jeg vet at mye av grunnen er at jeg har begynt på for mange bøker på en gang, så nå må jeg prøve å slutte av en etter den andre.Og ta mars til hjelp. :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 3. Låter otroligt intressant. Jag undrar om det gjorts en film om detta för jag känner igen det.

  SvaraRadera
 4. ibland är läsningen segt, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. Jag håller mig hellre i de levandes värld, men true-crime-genren har ju vuxit enormt mycket, både i bok- och tv-serieform. Du behöver hitta en riktigt uppslukande bok för att få tillbaka läslusten! Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 6. Fy vad läskigt! Verkligheten är sannerligen skrämmande. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. läslusten återkommer för nu är februari slut. februari är årets värsta månad. tack för en otäck smakebit!

  SvaraRadera
 8. Trots att jag läser många deckare lockar inte det här...

  SvaraRadera
 9. Åh, det gör så ont i hjärtat när en tänker på den förlust och sorg som drabbar de som är kvar <3
  Tack för smakebiten.

  SvaraRadera
 10. Jag antar att titeln är tagen från Fader vår. "Deliver us from evil." Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Låter som en intressant bok.

  SvaraRadera
 12. Ja det var en rätt obehaglig smakbit, men jag blir lite nyfiken.

  SvaraRadera
 13. Det där låter spännande. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera