fredag 21 februari 2020

Helgfrågan v. 8

I veckans helgfråga undrar Mia om vi bryr oss om vilket förlag som ger ut en viss bok, och om vi har ett favoritförlag som vi alltid kan lita på ger ut böcker som passar vår smak.

Oj, det har jag nog aldrig ens tänkt på! Jag antecknar alltid förlaget när jag dokumenterar vilka böcker jag köpt eller läst, men jag lägger inte in någon värdering i vilket förlag boken kommer från. Det kan ju hända att jag lägger märke till om det dyker upp ett förlag som jag aldrig har hört talas om förut, kanske.

Den enda gången som jag möjligtvis kanske bryr mig är om flera förlag har gett ut samma bok, vilket ju är ganska vanligt när det gäller engelskspråkiga böcker som ofta ges ut av olika förlag i USA respektive Storbritannien. Då kan det ju vara så att jag vill ha den utgåvan som kommer från det ena eller det andra förlaget på grund av att jag tycker bättre om det omslaget eller så.

Veckans bonusfråga lyder: vilken bok står näst i tur att läsa?
Ja du, den som det visste. Jag kämpar fortfarande på med The Only Plane in the Sky; jag tog en paus ett tag men har börjat igen, fast som ljudbok den här gången. Den är riktigt bra, men det är helt enkelt inte en bok som man läser snabbt och jag låter det gärna ta tid. Jag skulle vilja varva med att faktiskt läsa en annan bok också, men jag känner mig så väldigt oinspirerad av allt just nu. Den senaste veckan har jag börjat läsa tre olika böcker, men känner liksom inte riktigt för någon av dem. Så vi får se, helt enkelt.

8 kommentarer:

 1. Så olika vi "läsare" är. Jag tror inte jag skulle kunna läsa flera böcker samtidigt.

  SvaraRadera
 2. Omslaget kan jag gå ibland på. Eller formatet (storpocket, pocket, inbunden...)

  SvaraRadera
 3. Ja, det kan vara lite krångligt när det finns olika utgåvor från olika förlag.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar att varva böcker med andra böcker. Håller uppe min läsvilja och intresset för en eventuellt lite tyngre bok blir aldrig för lågt.

  SvaraRadera
 5. Att känna sig oinspirerad, det är ju lite februari det.

  SvaraRadera
 6. Precis, en bok behöver inte vara mindre bra bara för att man läser den långsamt, vissa böcker är ju bara sådana, de kräver tid och är värda den tiden. ;)

  SvaraRadera
 7. Kan förstå att den boken tar lite tid att ta sig igenom!

  SvaraRadera
 8. Jag läser också flera böcker, inte samtidigt då.

  SvaraRadera