måndag 3 februari 2020

Tänk snabbt! v. 6

Jag har inte så mycket att rapportera om gällande läsningen just nu, mer än att det går segt. Jag skadade svanskotan förra veckan och en oväntad konsekvens av det är att läsandet har blivit lidande, eftersom allt är så himla obekvämt hela tiden och jag har svårt att både sitta och ligga ner.

Istället blir det olika sådana här små utmaningar som jag tycker är roliga, och nu är det dags för en ny Tänk snabbt! från Enligt O .

Den här veckans fem snabba är:

Bragdguldet eller Jerringpriset?
Jag bryr mig ungefär 0% om sport, så jag har faktiskt ingen åsikt i frågan.

Drama eller action?
Båda! Eller rättare sagt, en kombination. Jag gillar drama, men det får inte bli för segt. Och jag gillar action, men det måste finnas någon typ av meningsfull handling också.

Mellofrälst eller melloskeptiker?
Framför allt är jag vansinnigt förtjust i Eurovision Song Contest; det är en av årets höjdpunkter för mig. Melodifestivalen är inte alls lika bra men det hör ju liksom till, så jag brukar titta på det också. (Men jösses vilka bottennapp det var i lördags alltså!)

Debutanter eller säkra kort?
(Jag är tydligen väldigt dålig på att bara välja det ena eller det andra, sorry!) Det är ju fantastiskt att få ge sig i kast med en ny bok av sin favoritförfattare, men det finns ju alltid en risk att man blir besviken. Att läsa en debutant kan förstås vara riskabelt, men jag gillar att läsa en bok som jag har noll förväntningar på för ganska ofta blir jag positivt överraskad.

Pocketböcker eller inbundna böcker?
Pocketböcker kan förstås vara bra i vissa situationer, om man ska ha boken med sig i väskan till exempel, men jag tycker nog ändå bättre om inbundna böcker. De är så mycket snyggare, och håller för många omläsningar förutsatt att man är försiktig med omslaget.

4 kommentarer:

  1. Jag gillar också en kombo av drama och action.

    SvaraRadera
  2. Märkte också att jag hade lite svårt att välja bara det ena så det blev både och på några ställen. Drama och action, var en sån fråga.

    SvaraRadera
  3. Aj, det låter inte alls bra med svanskotan. Hoppas den läser snart! Kul att läsa dina svar. Man behöver faktiskt inte välja!

    SvaraRadera