fredag 14 februari 2020

Helgfrågan v. 7

I veckans helgfråga undrar Mia om vi har kollat in bokrean och förbokat några böcker.

Tidigare år har jag alltid köpt ett vansinnigt antal böcker på bokrean, och många av dem har sedan förblivit olästa. Inte så hållbart i längden, eftersom jag bara har två bokhyllor och ingen plats för fler.

Två av mina läsmål för 2020 är att läsa fler hyllvärmare (dvs. böcker jag ägt länge men ännu inte läst) och att läsa fler biblioteksböcker. Det i kombination med att jag på sistone mer och mer har börjat föredra e-böcker, har lett till att jag faktiskt inte har förbokat särskilt många böcker på rean i år. Istället gick jag igenom rean på Adlibris och Bokus och skrev ned det som verkade intressant, och sedan kollade jag om de intressanta böckerna finns på mitt bibliotek. Och tänk, de allra flesta gör det!

Tre förbokningar har det dock blivit. På Adlibris har jag förbokat London: en berättelse om en stad av Gunnar Pettersson. Jag tycker mycket om London, och jag tänker att just denna bok kan vara rolig att ha ett eget exemplar av. På Bokus har jag förbokat Skendöda och Verkanseld av Louise Boije af Gennäs, den andra och tredje delen i Motståndstrilogin. Jag har redan den första boken i trilogin, Blodlokan, men även den finns på rean för den som är intresserad.

--

Veckans bonusfråga lyder: vad längtar du efter?
Lätt fråga! Just nu längtar jag efter sportlov. Eftersom jag bor så långt norrut har vi den sista sportlovsveckan, så det är två veckor kvar, men jag ser verkligen fram emot det.

7 kommentarer:

 1. du kanske rent av har snö? jag tror att jag kommer att köpa någon bok på bokrean , men det blir inte många

  SvaraRadera
 2. Ja, det är verkligen fantastiskt med biblioteket, att så många nya titlar finns så snart. Bra också att kunna reservera sådana som är nya, brukar ju kunna vara många låntagare i kö då.

  SvaraRadera
 3. Javisst är bibliotek jättebra! Jag lånar det mesta på jobbet. ;)

  SvaraRadera
 4. Jag flyttade också över några titlar från önskelistan hos internetbokhandlarna till reservationslistan på bibblan och det funkade ju alldeles utmärkt. När ajg väl läste dem tyckte jag faktiskt inte speciellt mycket om dem och då känns det ännu bättre att inte ha betalat för dem. Jag ska också försöka låna mycket mer i år än vad jag brukar göra.

  SvaraRadera
 5. Bibliotek är bra. E-böcker är också bra samt ljudböcker. Men vissa fackböcker vill jag äga för arbetet.

  SvaraRadera
 6. Motståndstrilogin är riktigt bra!

  SvaraRadera
 7. Jag har bara förbokat serier jag vill ha komplett.

  SvaraRadera