tisdag 4 februari 2020

Januari 2020


Lästa böcker:
Det innersta rummet av Jørn Lier Horst
Close to the Bone av Kendra Elliot
Chase Darkness With Me av Billy Jensen
Stillhouse Lake av Rachel Caine

Antal: 4
Antal sidor: 1131
Snittbetyg: 3,62

Bästa bok: Stillhouse Lake
Sämsta bok: Close to the Bone

Kommentar
Tänk att vi redan är en hel månad in i 20-talet!

Januari var en okej läsmånad för mig. Det började starkt, men mot slutet av månaden gick det sämre. Jag läste ut Stillhouse Lake redan den 20 januari, och sedan blev det ingen mer. Men jag fick i alla fall ihop fyra böcker vilket innebär att jag ligger i fas med årets läsmål (jag satsar på 40 lästa böcker under 2020), så jag är hyfsat nöjd ändå.

Även kvalitetsmässigt var januariläsningen okej. Den bästa boken jag läste var Stillhouse Lake, som fick 4,5 i betyg. Riktigt, riktigt bra och spännande, och igår fick jag tag i uppföljaren för endast 2 dollar, så nu är jag redo att ge mig i kast med den också. Även Det innersta rummet var riktigt bra, trots att det nog inte är den bästa i William Wisting-serien, och den fick 4 i betyg.

Chase Darkness With Me var en mycket lättläst memoar/true crime-bok, och den hade mycket som jag gillade, men också en del saker som jag störde mig på. I slutändan fick den 3,5 i betyg.

Sämst var Close to the Bone, som är en kortroman på endast 94 sidor. Det jag inte gillade med boken hade främst med längden att göra, och det var tillräckligt för att dra ned betyget till 2,5. Jag var osäker om jag skulle fortsätta med serien, men även denna uppföljare fanns att köpa för 2 dollar, så jag ger den en chans till. Gillar jag inte tvåan heller så blir det nog ingen mer.

För närvarande håller jag på med flera olika böcker samtidigt, vilket är olikt mig. Jag har läst ungefär 100 sidor i The Only Plane in the Sky, men den har fått vila den senaste veckan. Som jag skrev i ett annat inlägg  har jag gjort illa svanskotan och har svårt att sitta och ligga bekvämt, och detta är en så stor och tung bok att jag faktiskt har svårt att hålla i den just nu. Istället har jag börjat läsa Nothing Stays Buried av P.J. Tracy, eftersom den är liten och lätt och jag kan hålla den med en hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar