fredag 24 april 2020

Fem en fredag v. 17

Veckans tema för Fem en fredag är Kultur.

Vad för slags museum föredrar du att besöka?
Jag tror att jag gillar historiska och naturhistoriska museer bäst.

Vilken typ av film ser du helst på bio?
Bio är ju mysigt i allmänhet, men jag brukar inte göra mig besväret om det inte är något speciellt. Riktigt storslagna filmer med fantastiska scener, ljudeffekter och musik gör sig förstås bäst på bio, så om det är en sådan som jag är verkligt intresserad av brukar jag försöka gå och se den. Mindre avancerade filmer som komedier och sånt kan man lika gärna se hemma tycker jag.

När var du senast och såg på teater?
Oj, det var ett tag sedan! Senast var nog 2016 när jag såg Harry Potter and the Cursed Child i London.

När besökte du senast ett bibliotek?
Någon månad sedan, tror jag. Jag använder vanligtvis biblioteket titt som tätt, men eftersom jag undviker i princip allt som inte är absolut nödvändigt för tillfället så kommer jag nog hålla mig borta från även biblioteket ett tag framöver.

Var spenderar du helst en kulturell förmiddag?
I en riktigt stor bokhandel. Nog uppskattar jag min lokala lilla bokhandel, men där har man liksom sett allt på typ en kvart. En av de bästa bokhandlarna jag har besökt finns även den i London, nämligen Waterstones vid Piccadilly, som har sex våningar med böcker, caféer, en bar, samt soffor och fåtöljer där man kan vila fötterna och bläddra i sina nya fynd. Där skulle jag kunna spendera många timmar!

8 kommentarer:

 1. film hemma funkar bra, man kan även besöka museer hemma! :)

  SvaraRadera
 2. Det är mycket med det där corona som gör besöken fattigare kulturellt. Jag skulle ha gått på bio och sett Min pappa Marianne, brukar gå till bibblan stadigt, har ett museum nära mig osv.
  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 3. Jag går ofta till bibblan men jobbar ju på en ;) Riskgrupper får hemleverans, hämtar utanför eller kommer in och lånar när det är stängt.

  SvaraRadera
 4. Älskar såna bokhandlare där besöket blir mer som ett kulturellt besök i sig. Vi satt och njöt länge i en bokhandel i Montreal och bara njöt. Fyra våningar och kaféer och allt annat man kunde behöva. Synd att det inte finns liknade i Sverige. Väldigt mysigt!

  SvaraRadera
 5. Waterstones är verkligen härligt! deras färskpressade juice kommer väl till pass när en har avverkat ett par tre våningar

  SvaraRadera
 6. Oh, jag skulle gärna nörda ner mig i bokhandeln vid Piccadilly!

  SvaraRadera
 7. Waterstones låter som en bokhandel som jag skulle tycka var underbart att besöka.

  SvaraRadera
 8. Förstår din förtjusning över bokhandeln i London. När jag var där tillbringade jag nästan en hel dag i Foyles vid Charing Cross Rd som också hade en massa våningar. Överst var det en nothandel och jag köpte många fina orgelböcker.
  Ingrid

  SvaraRadera