fredag 9 oktober 2020

Fem en fredag v. 41

 Veckans tema för Fem en fredag är Skräp.

Hur ser det ut i din källare/förråd?
Jag har varken eller, trots att jag förstås egentligen har rätt att få ett förråd av min hyresvärd. Det jag har är en skrubb inne i lägenheten, med en ordentligt bred, djup och robust hylla där jag har staplat stora plastbackar med alla de grejer jag egentligen skulle vilja förvara i ett förråd. Just den biten ser hyfsat prydlig ut, men i resten av skrubben råder tyvärr totalt kaos.

Vad samlar du på dig mest?
Böcker, olika typer av pyssel (garn, pennor, anteckningsböcker, fina papper, pussel osv.) och hemelektronik. 

Vad i ditt hem behöver rensas ut?
Typ allt. Jag har så djävulskt mycket pryttlar som bara står och inte riktigt har någon plats, och jag skulle behöva rensa ur massor.

Är du bra på att rensa din mailkorg?
Helt okej. Jag låter aldrig mail ligga olästa; jag öppnar dem direkt när de kommer in och raderar då sådant som är irrelevant. Däremot är jag inte lika bra på att radera sådant som var viktigt eller relevant tidigare men som jag egentligen inte behöver ha kvar längre.

Vad sparar du som andra kastar?
Kvitton. Jag tar kvitton på allt, till och med om jag bara köper typ en läskburk. Anledningen till det är att jag för kassabok, så då behöver jag ju ha koll på vad jag köper. När jag har fört in allt i kassaboken (vanligtvis en gång varje eller varannan vecka) slänger jag förstås de kvitton som inte behöver finnas kvar pga. garanti och sånt.

8 kommentarer:

 1. pysselgrejer sparar jag till barnbarn, lite till mig själv också...

  SvaraRadera
 2. anteckningsböcker är jag svg för också. och pennor. det tar ju inte så stor plats. så ambitiöst att föra kassabok!

  SvaraRadera
 3. Vad kul att höra någon som för kassabok! Det gjorde jag under alla mina år som ensamstående mamma. Fortsatte med det ända tills jag gick i pension. Insåg väl då att det inte fanns så mycket att slösa bort, och att det var ganska skönt att slippa kassaboken. Nu spar jag bara kvitton som ger garanti. Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Vi tar också kvitton men är sämre på att föra in det, men ibland blir jag trött och bara gör det så att man kan slänga alla kvitton. Problemet är att vi inte gör så jättemycket med informationen som vi samlar på, dvs det är en ganska onödig aktivitet för vår del =( Men tanken är väldigt bra tycker jag, det är ju skönt att veta var pengarna tar vägen men också att man kan hålla lite koll på när det börjar dra iväg med inköpen.

  SvaraRadera
 5. Vi är VÄLDIGT många som bekänner att vi behöver röja - så du behöver åtminstone inte känna ig ensam!

  SvaraRadera
 6. Pyssel har jag också sparat en del, framförallt pärlor från när jag drev min webshop och sålde smycken.

  SvaraRadera
 7. Ja just det anteckningsböcker har jag en hel del av, hade ”glömt” det. Vi är många som har saker som det är lite mycket av och som behöver röjas.

  SvaraRadera
 8. Vi sparade på kvitton ett tag bara för att få koll på utgifterna, men nu har vi slutat med det för slutresultatet varje månad höll sig ändå ungefär samma och precis lagom som vi ville.

  SvaraRadera