fredag 16 oktober 2020

Fem en fredag v. 42

Veckans tema för Fem en fredag är Rutiner.

Hur ser din morgonrutin ut?
Jag kliver upp kl. 6:15 tre dagar i veckan och 7:15 två dagar i veckan. Jag ger katten mat, duschar, äter frukost, gör diverse toalettbestyr, ger katten mat igen (han är synnerligen kinkig; får han hela portionen på en gång äter han inte upp utan det måste delas på två), packar väskan med matlåda och annat jag ska ha med mig, klär på mig, och går sedan till jobbet. Medan jag gör mig i ordning brukar jag lyssna på podcasts.

Hur ser din kvällsrutin ut?
Jag brukar försöka komma i säng senast 23 på vardagarna, men de senaste veckorna har jag varit så trött så det har blivit tidigare än så. När jag ska gå och lägga mig brukar jag helt enkelt borsta tänderna och tvätta ansiktet, byta om, dricka lite vatten, släcka alla lampor och gå och lägga mig. Ibland läser jag efter att jag har lagt mig, ibland inte.

Vad måste du göra varje dag?
I Sverige är ju inte normen att man duschar och tvättar håret varje dag (såvida man inte har ett jobb där det behövs), men det gör jag. Det är ju egentligen inte hälsosamt varken för hy eller hår att duscha så ofta, men det har liksom blivit så och nu är jag så van så det är svårt att strunta i det.

Har du någon rutin som andra troligtvis inte har?
Jag äter middag med min mamma nästan varje dag trots att vi inte bor tillsammans.

Vad gör du sällan som andra gör?
Dricker kaffe.

9 kommentarer:

 1. Här har du en till som inte dricker kaffe!

  SvaraRadera
 2. Jätteroligt för din mamma med den täta kontakten!

  SvaraRadera
 3. te på morgon och kaffe efter lunch, sant att man ska duscha lagom.

  SvaraRadera
 4. För många år sedan så fick jag någon form av eksem/utslag över hela, hela mig. Gick på utredning under lång tid och en sak som jag minns från hudmottagningen var att läkaren sa att vi svenskar duschar alldeles för ofta. Det är absolut inte bra för huden sa hon. Efter det duschar jag inte varje dag längre!
  Vilken fin rutin att äta middag med din mamma, till glädje för er båda skulle jag tro!

  SvaraRadera
 5. jag känner tydligt i huden att det inte går att duscha varje dag för håret heller. inte bra för håret heller

  SvaraRadera
 6. Jag varken duschar eller tvättar håret varje dag, jag har torr hud och måste smörja mig.
  Fint att du äter med din mamma!

  SvaraRadera
 7. Nej duscha och tvätta håret varje dag skulle inte vara bra för min kropp/hår. Låter trevligt att du äter med din mamma.

  SvaraRadera
 8. På sommaren kan det bli många dagliga duschar i värmen, andra årstider varannan var tredje dag..trevligt att du äter tillsammans med din mamma. Skulle min dotter bo på samma ort som jag skulle jag gärna göra detsamma!

  SvaraRadera
 9. Jag duschar också och tvättar håret varje dag. Visste inte att normen såg annorlunda ut.

  SvaraRadera