tisdag 20 oktober 2020

Tisdagstrio: Gudar, väsen, tomtar & troll


Temat för veckans tisdagstrio är "gudar, väsen, tomtar & troll". 

Jag läser inte ofta böcker om övernaturliga varelser utan föredrar att hålla mig till den verkliga världen, men tre stycken lyckades jag i alla fall skrapa ihop. Alla dessa tre har jag läst och tyckt mycket om.

Jackaby av William Ritter
Jackaby är den första delen i en serie om fyra böcker. Serien utspelar sig i New England i slutet av 1800-talet, och handlar om den äventyrslystna Abigail Rook som får arbete som assistent hos den excentriske R.F. Jackaby. Jackaby är en privatdetektiv utöver det vanliga; han kan nämligen se övernaturliga varelser som ingen annan kan se.

The String Diaries av Stephen Lloyd Jones 
The String Diaries handlar om en familj som i generationer förföljts av en övernaturlig varelse som kan förändra sitt utseende så att han ser exakt ut som någon annan. På så vis kan han komma åt familjen genom att kidnappa eller döda en familjemedlem och ta dennes plats. Familjen har efter så många års förföljelse infört ett system där de vid minsta misstanke dubbelkollar att alla i familjen är den som de påstår sig vara, oftast genom att ställa frågor som bara rätt person kan svara på, och varje familjemedlem skriver ned sina upplevelser och iakttagelser i dagböcker som sedan lämnas till nästa generation. 

Dead Inside - Do Not Enter: Notes from the Zombie Apocalypse av Lost Zombies 
Dead Inside - Do Not Enter är en väldigt annorlunda bok. Det handlar om zombieapokalypsen, men istället för en vanlig roman berättas historien med hjälp av fotografier av handskrivna lappar, som skrivits av olika människor och lämnats på olika ställen. Via lapparna får läsaren glimtar av olika människoöden innan, under och efter apokalypsen.

12 kommentarer:

 1. Vilka spännande tips! Tack för det :-)

  SvaraRadera
 2. Kände inte till någon av dessa. Låter spännande!

  SvaraRadera
 3. Det verkar som om vi har ett omättligt behov av det övernaturliga. :-) Nya böcker för mig.

  SvaraRadera
 4. The String Diaries verkar ruggig - och bra.

  SvaraRadera
 5. Tre böcker som var okända för mig. Verkar intressanta.

  SvaraRadera
 6. helt okända böcker för mig!

  SvaraRadera
 7. Spännande. Jag kände inte till någon av dem!

  SvaraRadera
 8. Tack för tipsen! Har inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
 9. Ser spännande ut allihopa!

  SvaraRadera
 10. Det där var spännande tips! Annorlunda. :)

  SvaraRadera