fredag 20 augusti 2021

Fem en fredag v. 33

Återigen är det fredag, och som jag skrev igår är det första dagen med vanliga lektioner för oss på min skola. Det är roligt att vara igång faktiskt, men skönt att det blev en mjukstart!

Veckans tema för Fem en fredag är Livsviktigt.

Vad går du alltid utanför dörren med?
Naturligtvis nycklar och mobilen, men jag har även alltid med mig mina solglasögon. Jag är så himla ljuskänslig, så det behöver inte ens vara särskilt soligt för att jag ska tycka att det är för ljust, och då är det skönt att kunna ta på solglasögonen.

Vad inom teknik har förbättrat ditt liv?'
Smartphones. Det är så otroligt praktiskt att kunna göra det mesta på telefonen istället för att starta datorn varenda gång man ska göra något.

Vilket livsmedel är ett måste i skafferiet?
Päronsaft. Jag tycker inte om någon av de smaksättningar till SodaStream som jag har testat, så jag har i en liiiten, liten skvätt päronsaft istället som smaksättning. 

Vad på morgonen gör så att resten av dagen blir bra?
Frukosten. Vissa människor kan skippa frukosten och ändå ha en bra dag, men det går absolut inte för mig. Jag måste äta ordentlig frukost, annars blir det inte roligt för varken mig eller någon som jag träffar på under förmiddagen.

Vad är livsviktigt för dig?
Familjen så klart. Men mindre bokstavligt är det jättevikigt för mig att få tid och ro att läsa och ägna mig åt annat som jag tycker om att göra.

6 kommentarer:

 1. frukosten är dagens viktigaste mål för mig. och den ska få ta tid. och helst avätas ute. sol och snö kan vara väldigt arbetsamt för känsliga ögon

  SvaraRadera
 2. Egentid är viktig. Den har jag ju i massor som numera ensamboende.
  Frukosten är superduperviktig!

  SvaraRadera
 3. Frukost är viktig, äter inte så mycket och vissa saker kan jag inte äta då, men måste ha lite föda i mig för att komma igång med dagen. Egentid är a och o för mig, alltid varit.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om frukosten, ett måste!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Päronsaft!!!! Det har jag nog aldrig ens smakat!

  SvaraRadera