fredag 8 april 2022

Fem en fredag v. 14

Alltså, detta aprilväder! Idag snöar det massor här, och det ska fortsätta hela helgen. Förra veckan var jag tveksam till om vi verkligen kommer kunna åka slalom med jobbet på skärtorsdagen. Nu är jag snarare bekymrad över de som har valt att spela fotboll den dagen!

Men det är i alla fall fredag, och bara fyra arbetsdagar (eller fem om man räknar med idag) kvar till påsklovet. Veckans tema för Fem en fredag är Verb

När lånade du senast?
Jag lånade ett par biblioteksböcker som jag ska lämna tillbaka idag.

När badade du senast?
Jag badar faktiskt väldigt sällan! Jag älskar att bada i pool eller i sjön på sommaren, men jag är inte särskilt förtjust i att bada i badkar fast jag har ett. Senaste gången var nog typ i höstas när jag hade ont i benmusklerna och tänkte att ett varmt bad kunde hjälpa.

När betalade du senast?
Senaste gången som jag betalade själv med mitt kort var på ICA i onsdags. Det senaste som drogs från mitt konto var min Spotifyprenumeration igår.

När väntade du senast?
Vi håller på med utvecklingssamtal på jobbet nu, så igår fick jag vänta en liten stund på att eleven och vårdnadshavaren som jag skulle träffa skulle komma.

När spelade du senast?
Oj, det vet jag inte! Jag spelar nästan aldrig någonting, vare sig om pengar, eller TV- spel eller andra spel. Jag har ju till och med ett Playstation och spelade ganska mycket förut, men efter att jag flyttade till min nuvarande lägenhet så har jag inte ens kommit mig för att koppla in det. Det senaste som jag minns är att jag ledde en omgång Jeopardy med mina elever för ett tag sen, men då var jag ju inte med och spelade själv så det räknas kanske inte ens.

8 kommentarer:

 1. Badar inte i badkaret så ofta, fast har det, men det är skönt att kunna göra det. Men tar samtidigt lite onödigt med plats. Länge sen jag spelade på lotto och likaså på något instrument.

  SvaraRadera
 2. Badkar är trevligt när man har ont i ryggen vilket jag har ganska ofta, men tyvärr är det inte riktigt så bra för miljön. Men när jag får mina njurstensattacker lever jag nästan i badkaret, det varma vattnet är det enda som hjälper. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. vi har också badkar, men jag duschar hellre. badar hellre på sommaren i hav eller sjö. jag spelar inte heller så ofta. har aldrig gillat att spela spel. utom nu med barnbarnen

  SvaraRadera
 4. Jag har min lottorad (bara en) och den är med både onsdag och lördag och båda dragningarna. Några småvinster har det blivit, men storkovan väntar jag ännu på.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Jag blir lite avundsjuk på ditt badkar. Det är väl det enda badet som är tillräckligt varmt i mitt tycket. Så skönt att ni snart har lov. Här är det snöyra för andra dagen i rad. Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Vi hade ett badkar, som vi ersatte med en duschkabin för många år sen. Badkaret var så litet att det inte gick att pressa ner hela kroppen i vattnet och då blev det inget skönt.

  SvaraRadera
 7. Jag har i många år varit superavis på dottern som har badkar. Kom ihåg alla sköna skumbad, så jag testade hos henne i vintras. Skönt? Njae, något har hänt, badkaret har krympt, eller min rumpa vuxit, för nu fick inte hela jag plats under vattennivån! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Spotify! Jag har också en Spotifyprenumeration. Det tog lång tid innan jag hittade hit men jisses vad jag har fastnat. Har du många spellistor? Jag har 250 spellistor idag, i veckan hittade jag en massa signaturer för t ex Radiosporten, Onedinlinjen, Hylands hörna, Sveriges Bilradio mm, naturligtvis gjorde jag en spellista. Testade den på mitt internetkafé i torsdags och de både kunde och gillade det mesta. Senare av en tillfällighet hittade jag en lista på Wikipedia över alla listettor på Tio i topp från starten tills programmet la's ner. Det kommer att ta lite tid att färdigställa den listan, men den finns om än bara halvvägs eller knappt det. Den heter Tio i topp, listettor om du vill leta upp den. Ha en skön helg!

  SvaraRadera