tisdag 12 april 2022

Tisdagstrio v. 15


Temat för veckans Tisdagstrio är "djur på omslaget".

Jag valde böcker som jag redan äger, och det blev två böcker med fåglar på och en med en hund. Vilket är lite lustigt, för just fåglar är jag inte alls särskilt förtjust i trots att jag annars älskar djur.

Och så var de bara en av Agatha Christie
På årets bokrea fanns ett helt gäng av Bookmark Förlags nyutgivna Agatha Christie-böcker, och då var jag ju tvungen att köpa dem för jag tycker att de är så himla fina! Jag har läst några av Christies böcker tidigare, men inte just denna.

Brinn mig en sol av Christoffer Carlsson
Brinn mig en sol var en av mina favoritböcker 2021; jag brukar inte rangordna dem men denna var åtminstone topp 5. Det är en sån där bok som jag bara inte kan hålla tyst om hur mycket jag gillar. Jag tipsar folk hej vilt, som om inte precis hela Sveriges befolkning redan har hört talas om den. Nu såg jag att den ska komma på engelska i början av 2023 (med titeln Blaze Me a Sun), och jag funderar faktiskt på att läsa om den på engelska då. Jag är ju lärare i både engelska och svenska, och översättning mellan språken (åt båda hållen) intresserar mig jättemycket.

De flesta känner nog igen James Herriot främst från den gamla TV-serien I vår herres hage, men inte jag. Jag såg aldrig serien (dock har jag sett nyinspelningen med stor behållning), men när jag var i 11-årsåldern läste jag hans bok Hundhistorier för första gången. Jag älskar hundar mer än något annat djur, och den här boken har verkligen stannat kvar hos mig ända sedan dess.

12 kommentarer:

 1. Nu får jag nog skämmas, för jag har inte hört talas om Brinn mig en sol :O

  SvaraRadera
 2. Christies har jag läst. Herriots skulle jag gärna läsa :)

  SvaraRadera
 3. Agatha Christies har jag läst och jag är ganska säker på att jag kommer till Brinn mig en sol någon gång. Gillar ju Christoffer Carlssons böcker.

  SvaraRadera
 4. Och så var de bara en och Brinn mig en sol har jag läst.

  SvaraRadera
 5. har läst Christie och sett den gamla I vår herres hage och delar av den nya inspelningen också. vet inte varför jag inte kommer överens om den sympastiske Christoffer Carlsson

  SvaraRadera
 6. Christies bok har jag läst men inte de andra. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 7. Blir ju nyfiken på Brinn mig en sol.

  SvaraRadera
 8. Och så var de bara en har jag läst. En riktigt klurig mordhistoria. De andra två kände jag inte till, men hundhistorier verkar trevligt.

  SvaraRadera
 9. Brinn mig en sol är verkligen fantastiskt bra!

  SvaraRadera
 10. Agata Christie är en favorit!

  SvaraRadera
 11. James Herriot var ett tag sedan men det är mysiga böcker. Christoffer Carlsson måste jag ju läsa.

  SvaraRadera
 12. Tycker också att de där Christie-böckerna är väldigt fina!

  SvaraRadera