onsdag 10 augusti 2022

20 snabba om sommaren


Jag hittade en rolig "utmaning" hos Enligt O; en sommarspecial med 20 snabba antingen-eller-frågor om sommaren. Det passar ju bra, nu när sommaren för min del i princip är över. Jag började jobba idag efter semestern, och det har känts jättejobbigt den senaste veckan men nu när första dagen är gjord känns det ju förstås helt okej (precis som det brukar!)

Här kommer då i alla fall min sammanfattning av sommaren:

rån eller bägare? Definitivt bägare, för jag tycker rån blir så torrt. Det sista jag vill när jag äter glass är ju att känna mig törstig efteråt!

mjukglass eller kulglass? Kulglass är roligare tycker jag.

sjö eller hav? Jag har inte varit så mycket vid havet faktiskt, och föredrar nog sjöar eftersom jag är mest van med det. Tycker det känns mysigare också.

stad eller strand? Det beror på vädret förstås, men det är ju jättejobbigt att vara i stan när det är riktigt varmt. 

vitt eller rosé? Inget! Dricker inte vin alls, eller någon annan alkohol heller egentligen. Kan sträcka mig till en cider någon enstaka gång.

deckare eller feelgood? Jag läser väl någon enstaka feelgood någon gång ibland, men jag kommer i princip alltid välja deckare över alla andra genrer.

pocket eller e-bok? Älskar e-böcker; det är ju så otroligt praktiskt! Jag har två e-läsare, en Kindle Paperwhite och en Storytel Reader, och båda används flitigt. 

ljudbok eller poddar? Egentligen gillar jag båda lika mycket, men jag lägger nog mest tid på poddar tror jag.

äta ute eller äta inne? Allt smakar ju godare utomhus! 

sol eller skugga? Jag mår så dåligt i solen; jag får huvudvärk och ont i ögonen och ibland blir jag illamående också. Och så bränner jag mig så himla lätt. Jag blir alltså inte brun, alls, överhuvudtaget. Jag blir bara knallröd och det gör jätteont och sedan flagar jag. Så skuggan är bättre för mig.

fotbolls-EM eller friidrotts-VM? Egentligen är jag ju helt och håller ointresserad av sport, men ska jag välja så tycker jag nog ändå att fotboll är lite roligare än friidrott, i synnerhet damfotboll. Jag såg faktiskt en hel match under fotbolls-EM (för att jag var på besök hos min morbror och han skulle titta, haha).

badare eller badkruka? Jag älskar att bada, det är bland det bästa jag vet.

läser mer eller mindre på sommaren? Det brukar variera från år till år, och beror lite på hur trött jag är och vad jag har för mig i övrigt. Förra sommaren läste jag jättemycket, men den här sommaren har det blivit mindre än vanligt. Kanske för att jag har lagt så mycket tid och energi på övningskörningen.

hemma eller borta? Jag längtar ofta efter att få åka bort, men sen när jag väl är iväg någonstans så börjar jag strax längta hem igen. Ju äldre jag blir, desto sämre tycker jag om att sova på andra ställen än min egen säng också.

läslistor eller fri läsning? Jag är extremt dålig på att följa läslistor; så fort läsningen börjar kännas som ett tvång så vill jag inte längre. Så min läsning är helt och håller fri.

planera eller vara spontan? Den var svår, faktiskt! Ibland är jag superplanerad, och ibland följer jag varje impuls! Men om jag verkligen måste välja så är jag nog mest planerad ändå.

Emma Hamberg eller Emily Henry? Jag har faktiskt inte läst något av någon av dem, och har inte ens någon av dem på min att läsa-lista!
 
vattenmelon eller honungsmelon? Av de två får jag nog välja vattenmelon, men egentligen tycker jag bäst om cantaloupemelon. 

bubbligt eller stilla vatten? Om det bara är vatten helt utan smaksättning måste det vara stilla. Bubbelvatten utan smak är bland det värsta jag vet. Bubbelvatten med smaksättning kan vara gott, dock!

Anders de la Motte eller Anders Roslund? Nej, men jag får ju skämmas! Ska det här vara en bokblogg? Återigen har jag inte läst något av någon av dem.

--

Ja, där var mina svar. Hoppas ni också har haft en fin sommar och har fått chans att vila upp er ordentligt!

(Fotot längst upp tog jag i Junsele Djurpark häromdagen.)

1 kommentar:

  1. Kul att få ta del av dina svar! Mina läsplattor har fått jobba i sommar, däremot har jag badat exakt noll gånger.

    SvaraRadera