fredag 19 augusti 2022

Fem en fredag v. 33

Hej och glad fredag! Nu har jag jobbat en och en halv vecka efter semestern, och det känns faktiskt helt okej! Eleverna började i onsdags, och det är rentav ganska skönt att vara igång igen. Det är lite märkligt, hur fort man faller tillbaka i de gamla rutinerna.

Men nu är det fredag, och efter en intensiv vecka ska det ändå bli skönt att få gå på helg. Fem en fredag är också tillbaka efter semestern, och veckans tema är förstås Sommar 2022.

Vilken upptäckt har du gjort i sommar?
Efter en hel del velande fram och tillbaka köpte jag nyligen en airfryer. Det jag upptäckte var att den var superbra! Det första jag gjorde i den var en hel kyckling, och det blev hur bra som helst.

Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne?
Jag har nämnt förut att jag var på bröllop i Dalarna i midsomras, då när det var så satans varmt. Bröllopet var superfint och roligt trots att det var 30 grader. Men dagen efter bröllopet var det fortfarande lika varmt, och då åkte jag och min kompis som jag bodde hos ner till stranden och hängde där hela dagen. Vi badade, låg i skuggan under ett träd och läste, åt vattenmelon, och bara slappade. Det var otroligt skönt!

Vilken är favoritsysslan på semestern?
Att sitta i skuggan och läsa. Det får gärna vara soligt, så länge det finns en skuggplätt till mig!

Hur spenderade du sommaren i år?
Nästan hela semestern har gått åt till att tänka på körkort och bil. Började ju med intensivkurs första veckan på semestern, sen skrev jag teorin direkt efter midsommar. Sen tog jag ett gäng körlektioner till efter intensivveckan också, innan körskolan stängde för semester. 

Och sen har vi ägnat  mycket tid åt att leta bil. Jag och mamma har en bil gemensamt och hade tänkt ha kvar den även efter att jag tagit körkort, men sedan blev det ju så att jag bara kör automat och vår bil är manuell. Så då var det ju bara att börja leta efter en annan. Det visade sig att detta är typ den sämsta tiden någonsin att köpa bil, för det råder sådan enorm brist på nya bilar just nu, vilket även leder till en brist på begagnade bilar, och de som finns är jättedyra. Det kändes som att vi var runt i halva Sverige och letade, men till slut fick vi i alla fall tag i en i Sundsvall. 

Så de senaste tre veckorna har jag äntligen kunnat övningsköra hemma också, och det har jag gjort massor.

Hur kliver du in i hösten?
Förhoppningsvis med körkort! Har uppkörning snart (tänker inte säga när förrän det är gjort, haha!) och hoppas verkligen, verkligen att jag klarar den. I synnerhet som det är så himla svårt att få uppkörningstid, så om jag får underkänt på den första kanske jag måste vänta jättelänge på en ny.

3 kommentarer:

  1. läsning ute i skuggan är underbart. lycka till med körkortet!

    SvaraRadera
  2. Lycka till med körkortet! Min äldsta blir 18 i januari så vi behöver ta tag i det där på allvar här hemma till hösten.

    SvaraRadera
  3. Självklart fixar du det! Och sån tur att ni hittade en bil till sist! Livet är bra mycket lättare med körkort och bil! Lycka till

    SvaraRadera