söndag 27 januari 2019

En smakebit på søndag - HettaDen här veckan är det bloggen Betraktninger som står värd för En smakebit på søndag, vilket helt enkelt går ut på att bjuda på ett smakbit från den bok en läser för tillfället.

Just nu läser jag Hetta av Jane Harper. Det handlar om Aaron Falk som återvänder till hemstaden Kiewarra, långt ut på den australiensiska landsbygden, för att gå på barndomsvännen Lukes begravning. Mitt under århundradets värsta torka ska Luke plötsligt ha skjutit ihjäl sin fru, sin son och sedan sig själv, men Falk börjar snart känna att det är något med det scenariot som inte riktigt stämmer.

Jag har bara läst drygt 70 sidor, men än så länge gillar jag boken skarpt!

Den smakbit jag har valt är en tillbakablick till Aarons och Lukes barndom:

Hetta

Aaron sprang in för att hämta en handduk att fodra lådan med. Det tog längre tid än han räknat med och när han kom tillbaka ut i den skarpa solen satt Luke stilla. Han hade handen i lådan. Luke ryckte till när Aaron närmade sig och drog snabbt upp handen. Aaron gick dit, osäker på vad det var han såg, men med en tydlig känsla av att vilja dra ut på tiden innan han tittade ned i lådan.
    "Den dog", sa Luke. Munnen var ett spänt streck. Han mötte inte Aarons blick.
    "Hur då?"
    "Vet inte. Den bara gjorde det."
    Aaron frågade några gånger till men fick aldrig något annat svar. Kaninen låg på sidan, perfekt men orörlig, med svarta, tomma ögon.

5 kommentarer:

 1. Den vill jag läsa! Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 2. har inte läst något av Jane Harper. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Jag har hört talas om tidigare böcker av författaren, tack för smakbit

  SvaraRadera
 4. Den har jag läst och ja tyckte den var bra. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Hetta tyckte jag om! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera