torsdag 31 januari 2019

Januari 2019

Dödsmärkt
Insidious Intent
Ghostly Echoes
Lästa böcker
Dödsmärkt av Peter James
Insidious Intent av Val McDermid
Ghostly Echoes av William Ritter
Hetta av Jane Harper

Antal: 4
Omläsningar: 0
Svenska: 2
Engelska: 2
Snittbetyg: 3,62

Bästa bok: Hetta
Sämsta bok: Ghostly Echoes
Största överraskning: -
Största besvikelse: Insidious Intent

Kommentar

Årets läsning började riktigt bra. Som jag nämnt tidigare har jag haft en ordentlig lässvacka under lång tid, men det verkar vara på väg att ge med sig. Under januari läste jag fyra böcker, lika många som jag läste under hela 2018!

Mitt trick för att verkligen komma igång med läsningen var ganska enkelt, men fungerade överraskande väl. Jag valde helt enkelt en bok som jag tyckte verkade intressant, delade antalet sidor på sju, och så bestämde jag bara att jag skulle läsa så många sidor varje kväll. Efter en vecka hade jag således läst ut boken, och då började jag om med en ny.

HettaJag behöver rutin i mitt liv för att må bra, så det har varit riktigt skönt och inte särskilt svårt att få till läsningen varje kväll, eftersom jag vet från början att jag ska läsa och också hur mycket. Jag hoppas så småningom komma tillbaka dit jag var förr, då läsningen var något som jag bara gjorde spontant och inte behövde planera för, men tills dess är jag nöjd med mitt system.

Tyvärr har inte alla böcker jag läst den här månaden riktigt levt upp till mina förväntningar.

Jag har hört mycket bra om Hetta, och det var också den boken jag gillade bäst av de fyra. Dödsmärkt hade jag egentligen inte några förväntningar på; jag har aldrig läst något av Peter James tidigare, och jag köpte boken för att Pocketshop i Uppsala skulle stänga och hade 70% rea på allt. Den var bra, trots att det är lite märkligt att börja läsa mitt i en serie.

Jag var riktigt spänd på både Insidious Intent och Ghostly Echoes, men båda blev tyvärr något av en besvikelse. Insidious Intent är den tionde delen i Tony Hill-serien av Val McDermid, och jag tyckte att den var bra ända tills slutet. Jag vet inte vad det har tagit åt författaren, men jag blev helt chockad när jag läste slutet, och inte alls på något bra sätt.

Ghostly Echoes är den tredje delen i Jackaby-serien av William Ritter. Jag tyckte att de två första böckerna i serien var riktigt bra och jag såg fram mot denna, men den hade en helt annan känsla och en annan typ av handling, och jag blev inte alls lika fångad. Jag tänkte först att jag kanske bara inte var på humör, men sedan såg jag några Goodreads-recensenter som tyckte likadant, så det är nog inte mig det är fel på.

Som vanligt har jag ingen plan för nästa månad. Jag har svårt att planera min läsning i förväg; när jag ska börja med en ny bok brukar jag bara gå och ställa mig vid bokhyllan och känna efter vad som tilltalar mig just då. Just nu läser jag Honestly Ben av Bill Konigsberg, men sen får vi se vad det blir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar