söndag 3 maj 2020

En smakebit på søndag - Falska vänner

Den här veckan är det bloggen Betraktninger som står värd för En smakebit på søndag. Poängen är att man ska bjuda på ett utdrag ur den bok man läser för tillfället.

Falska vänner (inbunden)Efter en trög period gick det bättre med läsningen i april, och även maj verkar börja okej. Just nu läser jag Falska vänner av Jane Harper, fortsättningen till Hetta som var en av mina favoritböcker förra året. Precis som föregångaren utspelar sig boken i Australien, där fem kvinnliga arbetskamrater ger sig ut på vandring i vildmarken i någon sorts teambuilding-övning. Tyvärr går de vilse, flera av dem skadar sig, och när de kommer tillbaka är de bara fyra. Poliskommissarie Aaron Falk och kollegan Carmen kopplas in på fallet, eftersom de håller på att utreda det företag där kvinnorna jobbar och den nu försvunna Alice Russell är deras kontakt på insidan.

Han försvann in till ett kontor på baksidan. Falk tittade ut genom dörrfönstret medan han väntade. På andra sidan grusplanen fanns ingenting förutom en vägg av grönska. Berget dolde himlen. Han kände sig plötsligt omringad. Han ryckte till när mannen återvände med ett USB-minne i handen.
    "De senaste sju dygnen", sa han och lämnade över minnet.
    "Tack, det var hyggligt."
    "Inga problem. Jag hoppas att den blir till nytta. Man vill inte gärna vara vilse därute alltför länge. Det är paniken som ställer till det. Efter några dagar börjar allt se likadant ut och då blir det svårt att lita på det man ser." Han kastade en blick ut genom fönstret. "Och då blir de liksom tokiga."

8 kommentarer:

 1. Hetta har jag stående oläst i hyllan. Om den är bra så kanske jag kommer till denna också 🙂

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten! Jag har tänkt plocka upp Hetta igen någon gång. Började lyssna på den men så kom andra böcker emellan och jag kom av mig, så det blir att börja från början. Också nyfiken på denna. ;)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Inte läst något av Jane Harper ännu, men vill väldigt gärna läsa just Hetta.

  SvaraRadera
 4. Den har jag läst, men tyckte att Hetta var så mycket bättre. En förlorad man är också riktigt bra.

  SvaraRadera
 5. Jag vill minnas att jag började läsa den första boken men kom av mig. Miljön är det som intresserar mig mest, men det blev en för läskigt där. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 6. har ännu inte läst något av Jane Harper, men jag har tänkt att jag skulle. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Är jättesugen på att läsa något av Harper. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten, skönt att läsningen börjat gå bättre! Ha en fin vecka.

  SvaraRadera