fredag 19 februari 2021

Fem en fredag v. 7

Så var det fredag igen, och jag ser fram emot helgen fast veckan har gått fort. 

I måndags var jag på hjärtmottagningen på sjukhuset i Sundsvall hela dagen och gjorde en jädrans massa tester (blodprover, blodtryck, EKG, arbets-EKG, ultraljud och fan och hans moster). Jag får ju göra det ibland för att hålla koll på mitt hjärtfel, och fast det var jobbigt och tog hela dagen så visade resultaten att allt ser bra ut, och då är det ju värt besväret liksom.

Resten av veckan har formligen susat förbi, det känns som jag knappt har hunnit med alls!

Hur som helst är det fredag och därmed dags för en ny Fem en fredag. Veckans tema är Problemlösning.

Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen?
Det beror nog lite på hur bokstavligt man ska tolka att det inte finns något, för vissa basvaror har man ju nästan alltid. För det allra mesta kan jag nog slänga ihop lite kyckling och ris till exempel, för det har jag i princip alltid hemma, även om jag tycker att det börjar bli tomt i skåpen. 

Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans?
Då går jag bara. Jag duschar alltid på morgonen innan jobbet och tycker inte om att föna håret, så jag går i princip alltid hemifrån med hår som inte är helt torrt och det stör mig inte alls.

Om mobilen inte funkar, hur får du tag i någon?
Det har hänt ett par gånger, och då använde jag Facebook Messenger via datorn.

Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten?
Letar vidare eller struntar i det om det inte är något superviktigt. I vissa butiker kan man dock se på hemsidan var i den aktuella butiken varan finns, och det är ju väldigt praktiskt.

Om du gick vilse i en skog utan karta och kompass, skulle du kunna hitta ut?
Som gammal scout vill jag ju gärna svara ja på den frågan, men för att säga sanningen så vet jag faktiskt inte.

8 kommentarer:

 1. Messenger var inget dumt förslag.

  SvaraRadera
 2. Alla lösningar är bra utom de dåliga brukar man säga! Har aldrig tänkt på vad jag skulle göra om inte mobilen fungerade. Så skönt att dina prover var bra! Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 3. Man klarer seg alltids, det er veldig sjelden man er helt rådløs. God helg

  SvaraRadera
 4. Tror det är svårt när man väl står där i skogen och är vilse. Man tänker väl att man bör komma ihåg men man kanske blir rädd eller så är man skadad då kan det vara svårt. Men förhoppningsvis har man med sig mobilen! Det tror jag är bäst =)

  SvaraRadera
 5. jag letar alltid fram personal och frågar. någonstans finns de alltid. tror att jag lättare trasslar mig ur skogen än om jag går vilse i en stad. har 0 lokalsinne. fint att dina prover och test var bra

  SvaraRadera
 6. Fint med dina prover, viktigt!
  Allt annat löser man egentligen, det är världsligt.

  SvaraRadera
 7. Först! Vad är det för gullig vovve du har om halsen på din profilbild? Som jag har undrat, men när man kommer in på din blogg finns inte bilden!Härligt att höra att man håller bra koll på ditt hjärta även under pandemin, man ska ju inte bli satt på undantag för det...
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en papillonblandning som heter Doris! Jag har lagt till bilden som profilbild även på bloggen så att man kan se den bättre =)
   Trevlig helg!

   Radera