fredag 5 februari 2021

Fem en fredag v.5

Veckans tema för Fem en fredag är Årshjul

Vilken månad tycker du alltid känns längst?
Mars. Det är liksom inte riktigt vinter längre men det är heller inte riktigt vår (åtminstone inte så här långt norrut), det är mest bara blåsigt och slaskigt, och så är det som att all min energi har tagit slut. Energireserverna från sommaren och hösten räcker liksom bara fram till slutet av februari typ, och sen blir jag helt utmattad. I år har jag dock ätit D-vitamin hela vintern, så jag hoppas att det kanske hjälper lite.

Vilken tid på året går fortast?
Eftersom jag jobbar som lärare är mitt liv uppdelat enligt läsårets mönster, och den period som går fortast är nog faktiskt tiden mellan terminsstarten och höstlovet. Det är så mycket som ska hinnas med där; först lärardagarna innan eleverna kommer, sedan upptakt, mentorsdagar, utflykter, friluftsdag, kanske PRAO, det ska skrivas omdömen och bokas utvecklingssamtal, och så kanske man hinner ha lite undervisning där emellan om man har tur. Innan man vet ordet av har halva terminen gått.

När på året är du som gladast?
Sensommar och tidig höst.

Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja?
Då skulle jag vilja ha septemberväder hela året.

Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år?
Sommarsemestern förstås, och så hela december. Jag tycker faktiskt nästan bättre om upptakten till julen än själva julfirandet.

7 kommentarer:

 1. Sommar sommar! Hösten är också skön, ganska så lugn.

  SvaraRadera
 2. En nydelig høst er det beste som finnes.

  SvaraRadera
 3. Septemberväder hela året tycker jag skulle vara tråkigt. Det får gärna vara lite vinter också.

  SvaraRadera
 4. Ombyte förnöjer, så årstiderna får vara kvar (vilket vi vill eller ej!) Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. septemberväder kan vara jättefint. fina färger, hög och klar luft. men kanske inte hela året. lite vår och sommar vill en ha.

  SvaraRadera
 6. Höst hela året? Älskar höst och skog och svamp o så men gillar ju vintern också. Julen skippar jag gärna. bara en massa förväntningar och många som mår dåligt. Jag gillar till skillnad från dig mars, härliga skidturer ute på myrarna och sol som verkligen börjar värma. Tur vi är olika eller hur? Kul att läsa dina svar

  SvaraRadera