fredag 2 april 2021

Fem en fredag v. 13

Glad påsk på er! Äntligen är det påsklov för min del, det kunde verkligen inte komma en dag för tidigt. Jag kommer visserligen inte var helt ledig under lovet; det är utvecklingssamtalstider så jag har en del rättning att komma ikapp med och omdömen att skriva. Men det går i alla fall ganska fort när man väl kommer igång, så jag ska försöka få det avklarat nu i början av lovet så att jag slipper tänka på det sedan.

Men nu är det fredag, fast det känns som helg, och det innebär en ny Fem en fredag. Veckans tema är Framtiden.

Vad kommer du att göra om två timmar?
Om två timmar är klockan 11, och ungefär då någon gång ska jag gå hem till mamma. Vi ska äta lunch hos henne och sedan ska vi åka och handla. Mer spännande än så blir det nog inte idag!

Till när i framtiden skulle du vilja hoppa?
Alltså, typ en och en halv månad. Jag längtar så efter att det ska bli vår på riktigt för jag är så satans trött på vinter och snö och att allt är grått och kallt, men jag hoppar gärna över den värsta pollensäsongen. Så mitten av maj borde vara lagom tänker jag.

Hur tror du att ditt liv har ändrats om fem år?
Oj, det vet jag verkligen inte! Jag har ju funderat på att flytta söderut igen, men det är så mycket som ska klaffa för att det ska kunna bli av. Om fem år har jag kanske fått till det! 

Vad tror du att du har börjat med om ett år som du inte gör idag?
Jag undervisar i nuläget i både engelska och svenska men är bara behörig i engelska, så jag har funderat på att läsa till svenskan också. Om ett år kanske jag har kommit igång med det.

Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta?
Träffa släktingar och vänner. Jag har mest äldre släktingar som bor långt borta och nästan alla är i riskgrupp (plus att jag också är det) så dem har jag inte träffat på länge. Mina vänner bor också långt borta; jag brukar besöka dem ett par gånger om året, men senaste gången nu var sommaren 2019. Jag hade tänkt åka dit över nyår det året men det blev inte av, och det ångrar jag ju förstås nu när det inte går. Mormor och morfar fick i alla fall sina första doser av vaccinet förra veckan, och det är en stor lättnad!

9 kommentarer:

 1. Jag bor utanför Karlstad och här är våren på gång.

  SvaraRadera
 2. Spännande att läsa dina svar.
  Önskar dig ett bra påsklov och en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Ja er det ikke godt med noen fridager, noen morgener som en slipper å ha på vekkeklokke for at en må opp. God påske!

  SvaraRadera
 4. jag tycker att våren dröjer väldigt. jag har vårlökar i trädgården och de borde blomma nu men det gör de inte. trevligt att träffa mamma. önskar att jag också kunde göra det

  SvaraRadera
 5. Våren kan kännas långt borta ibland men tror det är så varje år om jag inte minns fel ;) Ha en fortsatt skön påsk!

  SvaraRadera
 6. Många vill träffa sina nära och kära. En del har kunnat, andra inte.
  Det är vår men det är kyligt. Dock väntar jag på sommaren!

  SvaraRadera
 7. Ja det kan ju vara en bra idé att få behörighet i flera ämnen, ger mer möjligheter till roliga jobb. Jag tycker mars-april är jobbiga månader på många vis, blir alltid lite deppig då. I år är det värre pga den långa pandemin o inget vaccin i sikte för mig.

  SvaraRadera
 8. Njut av ditt påsklov. Ambitiöst om du ökar på din kompetens!

  SvaraRadera
 9. Ha det riktigt gott och koppla av under påsklovet nu. Du har väl haft fullt upp med flytt och jobb så du är värd lite ledighet. Ha det gott!

  SvaraRadera