fredag 16 april 2021

Fem en fredag v. 15

Hej och glad fredag! 

Ännu en vecka har gått, och nu är det faktiskt bara åtta veckor kvar av terminen, vilket känns helt overkligt! Jag har jobbat hemifrån hela terminen, och nog trodde jag att jag skulle vara tillbaka vid det här laget. Jag och min chef hade planer på att jag skulle komma och ha åtminstone några av mina klasser på plats efter sportlovet, men sedan ökade smittspridningen igen och då fick vi liksom lägga den planen på hyllan. Just nu är det ganska illa här i stan och många jag känner är sjuka själva eller sitter i karantän på grund av smitta i familjen. Mycket otäckt!

Men Region Västernorrland säger i alla fall nu att de ska börja vaccinera yngre personer i riskgrupp i maj, så förhoppningsvis behöver jag inte vänta allt för länge till. 

Men nu det är ju som sagt fredag, och det innebär att det är dags för en ny Fem en fredag. Veckans tema är Konsumtion.

Vad för "onödigt" skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
En riktigt nice bil, tror jag. Den vi har går bra och det är inget fel på den, men den är ju lite gammal och inte så rolig att åka i direkt.

Vad skulle du inte köpa för alla pengar i världen?
Djurpälsar eller uppstoppade djur. Sånt tycker jag är otroligt obehagligt.

Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
Bonaqua Päron. Jag kan inte dricka läsk längre, för jag får så vansinnig huvudvärk av det, och Bonaqua är det enda smaksatta vattnet som jag inte tycker smakar konstgjort och plastigt.

Vad är något du sällan lägger pengar på?
Resor. Visst är det roligt att resa, men jag kommer inte från en bakgrund där det fanns pengar till att åka utomlands vartenda år som en del gör, och det är fortfarande något som jag gör mycket sällan.

Finns det något du köper till andra, men sällan till dig själv?
Växter. Själv är jag helt hopplös med växter; de bara dör direkt. Men jag köper ibland växter i present till folk som jag vet uppskattar dem.

6 kommentarer:

 1. böcker och växter är roligt att ge bort. jag är riktigt usel på krukväxter men jag har många vänner som är väldigt duktiga på att få sina växter att trivas. men avnågon konstig anledning får jag rosorna att växa i trädgården. och det är riktigt roligt

  SvaraRadera
 2. Min gamla bil går som ett spjut, så jag får nog behålla den till "the bitter end". Resor är något jag skulle vilja ha råd till i mycket större utsträckning. Och det tror jag i min tur beror på att jag aldrig fick resa under min uppväxt. Tänk så olika det är! Växter är något som jag verkligen blir glad av att både köpa och få. Ha det gott i helgen!

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där med resor. Jag kommer från en bakgrund där många inte kunnat resa i någon större utsträckning. Märker att jag reser mer men jag reser nog mindre om jag jämför mig med de som reser mycket, men det kan också bero på andra saker än bakgrund och så. Tycker om växter men är inte så bra på det, ha en bra helg!

  SvaraRadera
 4. Jag var inte heller bortskämd med resor som liten. Men det har blivit en hel del på äldre dagar. Men nu är det stopp.
  Växter är nog tacksamt att ge bort!

  SvaraRadera
 5. Håller med om växter, har inga gröna fingrar men det är trevligt att köpa som present. Resor gör jag inte så många längre, och att åka utomlands varje år har aldrig varit aktuellt. Ha en skön vårhelg

  SvaraRadera
 6. Håller helt med dig om växterna.

  SvaraRadera