fredag 30 april 2021

Fem en fredag v. 17

Tänk att det redan är Valborg! Jag har visst tappat tidsuppfattningen lite, möjligtvis för att jag har suttit i princip isolerad sedan i julas, för jag känner mig helt förvirrad. Något firande blir det förstås inte, utöver att jag slutar redan vid lunch idag. Mycket trevligt, även om jag inte ska göra något speciellt.

Utöver att det är Valborg så är det också fredag (alltså, hur surt är det inte att 1:a maj är en lördag i år?), och veckans tema för Fem en fredag är Kunskap.

Vad är något du håller på att lära dig?
Köra bil. Eller ja, jag höll på att lära mig innan det blev en pandemi och jag inte tordes ta fler körlektioner. Förhoppningsvis kan jag börja igen när jag är vaccinerad, eller åtminstone så kan jag köra med mamma i sommar när jag är ledig från jobbet.

I vilket ämne vill du förkovra dig mer?
Jag är nästan bara intresserad av hemska saker. Främst true crime, men även saker som exempelvis stora katastrofer och olyckor intresserar mig enormt, och jag vill alltid veta mer. 

Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli?
Jag har faktiskt i princip alltid velat bli lärare! Redan på högstadiet funderade jag på det, och jag hade bland annat min PRAO i årskurs 9 i en lågstadieklass. Sedan har jag velat lite fram och tillbaka angående vilken åldersgrupp och vilket ämne jag ville undervisa i och sådär, och ett tag funderade jag på att bli studie- och yrkesvägledare istället, men tanken har liksom alltid funnits. När jag gick på lärarutbildningen var jag främst intresserad av att jobba på gymnasiet, men till slut hamnade jag på högstadiet och trivs jättebra.

Hur får du din kunskap?
På alla möjliga sätt; böcker, artiklar, podcasts, dokumentärer etc.

Vad skulle du behöva bli bättre på?
Att städa. Det är inte bara det att jag inte gillar att städa, jag är faktiskt genuint dålig på det. Jag har nyligen hittat en superbra app som hjälper mig massor så nu går det bättre, men det är verkligen ingenting som faller sig naturligt för mig.

6 kommentarer:

 1. Hoppas du får ta körkort snart. Har du hittat en app som hjälper dig att städa? En sån skulle jag vilja ha! :D

  SvaraRadera
 2. Så mye mer praktisk hverdagen blir når en kan kjøre egen bil. Det å slippe å være avhengig av alle andre er nydelig. Jeg bor ikke så sentralt at det nytter ikke komme seg noen steder om man ikke kan kjøre egen bil.

  SvaraRadera
 3. Kan man städa via en app? Den appen skulle jag behöva. Jag har tappat greppet om städet eller rättare sagt, min rygg orkar inte så mycket ;)

  SvaraRadera
 4. Städapp? Städa kanske blir det lite roligare med appen (?), den blir jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 5. skulle vilja ha en städapp. och Roberts städmaskin. städning är inte kul. så trevligt att bli det en alltid drömt om. lycka till med körkortet!

  SvaraRadera
 6. Bra och engagerade lärare behövs verkligen! Och för dig som lever din dröm tror jag inte det är några problem. Och högstadieåldern är en kul period! Jag jobbade som kurator på en högstadieskola under en period, och det var så himla givande. Ha det bra, och lycka till med körkortet när det blir dags!

  SvaraRadera