fredag 11 februari 2022

Fem en fredag v. 6

Hej och glad fredag! Som jag nämnde förra veckan har detta varit en något kortare vecka för mig eftersom jag var ledig i måndags. Helt otroligt egentligen, vad en extra ledig dag kan göra; den här veckan har känts mycket lättsammare än vanligt. Men det är förstås skönt att det är fredag ändå!

Veckans tema för Fem en fredag är Skräp.

Var finns mest skräp hemma hos dig?
Just nu är det nog i köket. Jag har egentligen inte så mycket skräp alls, jag brukar vara ganska bra på att slänga det mesta ganska snabbt så att det inte samlas på hög. Men just nu har jag någon flingkartong och ett par Pringlesrör stående eftersom jag inte fick ner dem i hushållssoporna, och sen två kartonger som jag fick hem Lego i och inte har kommit mig för att slänga än.
 
Hur många mail finns i din mailkorg?
Jag lämnar i princip aldrig mail olästa, men jag är ganska dålig på att radera dem jag inte behöver ha kvar. Så i min privata mailkorg har jag just nu två olästa mail och 7861 lästa. I min jobbmail har jag noll olästa och 10 604 lästa.

Vad är det äldsta som ligger i din frys?
Jag har just inget som är supergammalt. Jag flyttade i mars förra året och slängde förstås allt som var gammalt då. Och sen har jag och mamma ett gemensamt frysskåp som från början stod hemma hos henne, och sen flyttade vi det hem till mig i höstas eftersom jag har mer plats, och då slängde vi ju allt som var gammalt där också. Men jag vet att jag har några isglassar kvar från när det var så satans varmt i somras, så kanske de då?

Vad har du sparat som är trasigt?
Jag har några par leggings som det har gått hål på, som jag tänker att jag ska laga istället för att slänga.

Vilket rum tar längst tid att städa?
Hallen. I övriga rum lyckas jag hålla hyfsad ordning för det mesta, så det går fort när jag väl ska städa. Men i hallen samlas liksom alla de där grejerna som inte riktigt har någon given plats, så det blir alltid ett himla projekt när jag ska städa där.

7 kommentarer:

 1. Visst är det så att det samlar sig saker i hallen, vi har lite samma i köket där vi har sidoentren, där läggs det allt möjligt skit och jag blir tokig! Hoppas du får en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Jag som också har flyttat för inte så länge sedan. Slängde en massa skräp då, men oj vad fort det samlas igen. I mitt område finns det ett litet hus som har alla olika kärl för sopor, så numera behöver jag inte åka till Återbruket, vilket är skönt. Min hall är så liten så det finns helt enkelt inte plats att samla saker där. Härligt att du haft en skön vecka. Ha nu en trevlig helg också!

  SvaraRadera
 3. när en flyttar blir det för det mesta bra utrensningar. men det är länge sedan vi flyttade och vi har både källare och vind. det är i källaren vi samlar saker. jag har visserligen sorterat det mesta i kartonger och på hyllor, men antagligen skulle jag kunna rensa ut mera.

  SvaraRadera
 4. vi har haft lite tokiga snabba flyttar med stor familj, småbarn.... det blev inte perfekt!

  SvaraRadera
 5. Man får hålla efter annars hopar det sig snabbt. Jag lovar, även en ensam person kan stöka, så det gäller att hänga i!

  SvaraRadera
 6. Ja i hallen hamnar allt som är på väg någonstans, till sopor, till förråd, till återvinning..o där ska de slåss med hund och koppel och ytterkläder..suck
  Du har ännu fler mail än jag, skönt att se att jag inte är värst! Ha en skön helg

  SvaraRadera
 7. Var inte sålänge sedan jag flyttade så det gör att man rensat ut en del... men jag kan rensa ut mer om jag ska vara helt ärlig.

  Ha en fin helg.

  SvaraRadera