fredag 11 mars 2022

Fem en fredag v. 10

Ja alltså, sportlovsveckan blev ju inte riktigt som jag tänkt. Mamma blev dålig i helgen och fick åka in på akuten i tisdags. Det blev en akut operation i tisdags kväll på grund av en tarm som det gått hål på, så nu ligger hon på sjukhus och jag sitter hemma ensam. Jag har ju inget körkort, så jag kan inte åka dit och hälsa på (får man ens det, förresten? Har dålig koll på om de har några sådana restriktioner numera) och jag tar mig ingen annanstans heller. Tur att mataffären är inom gångavstånd! Jag har även mammas hund hos mig, så på sätt och vis var det ju tur att detta hände på lovet när jag ändå är hemma så hon slipper vara ensam hela dagarna. Men det allra viktigaste är förstås att mamma blir frisk och får komma hem snart, det är det enda vi hoppas på nu.

Men fredag blir det ju ändå, oavsett vad som händer i övrigt, och det innebär att det är dags för en ny Fem en fredag. Veckans tema är trängsel.

Finns det någon trängsel du undviker?
Jag hatar trängsel i butiker. Det blir ofta av naturliga skäl så att vi handlar mat på fredagar efter jobbet, och det är hemskt men svårt att undvika. Men jag skulle t.ex. aldrig få för mig att åka till ett köpcentrum en löningshelg, då åker jag hellre helgen innan eller mitt i veckan om jag kan.

Vilken är den senaste större folksamling du deltog i?
Oj, det minns jag inte! Någon riktigt stor folksamling har jag nog inte deltagit i sedan innan pandemin, tror jag. Så det närmaste jag kommer är nog när vi träffades hela personalstyrkan för ett tag sedan. Oftast träffas högstadielärarna för sig och mellanstadielärarna för sig, men det händer då och då att vi träffas allihopa samtidigt och då blir vi ju ganska många.

Har pandemin medfört någon ändrad vana hur du hanterar trängsel?
Dels så uppskattar jag verkligen utglesningen som har uppstått i köer; jag står mer än gärna två meter bakom den framför och så gör jag fortfarande trots att man inte "måste" det längre. Fattar inte varför man ska stå och flåsa varandra i nacken för. 

Dels så förde det faktiskt med sig att vi bytte matbutik. Här i stan är de två största butikerna ett ICA Kvantum och ett Coop. Förr handlade vi alltid på ICA, men när pandemin kom började vi gå på Coop istället för det var alltid mycket mindre folk där. Och sen har vi fortsatt med det för vi upptäckte att vi faktiskt tycker Coop är lite bättre.

Vad är det längsta du stått i kö?
Jag minns inte exakt, men jag skulle tro att det var på Liseberg. Där kan man ju bli stående hur länge som helst.

Var trängs du mest?
Definitivt på jobbet. Vi är ju alltid minst 20-25 personer i klassrummen (och då har vi ändå små klasser på min skola, på andra skolor är klasserna ofta betydligt större), det är trångt i korridorerna om man kommer och ska gå förbi precis när eleverna står vid sina skåp, och även i matsalen sitter man ju riktigt tätt inpå varandra.

4 kommentarer:

 1. din mor har väl mobil med sig...?

  SvaraRadera
 2. Hoppas på snar bättring för din mamma, och att du ändå kunnat koppla av lite från jobbet! Det behövs ju och när man jobbar i skolan, inte minst. Ha enbra helg!

  SvaraRadera
 3. jag avskyr trängsel i största allmänhet. minns Liseberg med en rysning. hoppas att din mamma kryar på sig snabbt

  SvaraRadera
 4. Jag hör till trängselhatarna, är nog född sådan. Att känna någon flåsa i nacken ger mig rysningar. Så tråkigt med din mamma, tur att hon fick snabb hjälp så hon kommer på benen igen. Och så bra att du var ledig när hunden behövde passning.

  SvaraRadera