tisdag 29 mars 2022

Tisdagstrio v .13

Temat för veckans Tisdagstrio är "blod". 

Eftersom jag ofta läser deckare och thrillers var det knappast ett svårt uppdrag att hitta böcker som rör blod på något sätt hemma i mina hyllor. Det svåra var snarare att välja ut vilka tre jag skulle visa upp!

Till slut valde jag ut tre böcker med ordet blod eller blood i titeln som jag har köpt, men ännu inte läst. Tänker att det kanske kan bli en inspiration till mig själv, att faktiskt komma mig för att läsa dem snart.

Blodlokan av Louise Boije af Gennäs
Jag köpte hela Motståndstrilogin billigt förra året (på bokrean kanske? Minns inte exakt) därför att jag hade hört så mycket bra om serien på flera olika bokbloggar. Sedan dess har jag inte kommit mig för att läsa dem, kanske för att det känns som en så stor utmaning att ge sig på en hel trilogi.

Conspiracy of Blood and Smoke är uppföljaren till en bok som jag läste för rätt så många år sedan vid det här laget. Den första boken (den heter Prisoner of Night and Fog) utspelar sig i Tyskland under tidigt 1930-tal och handlar om Gretchen, som befinner sig i Adolf Hitlers innersta krets innan han kommer till makten. Gretchen är en fiktiv person, men en stor del av persongalleriet i boken utgörs av människor som faktiskt fanns på riktigt och umgicks med Hitler på den tiden. Jag älskade den första boken, vill minnas att det var en av mina favoriter det året jag läste den. Och åh, vad jag längtade efter uppföljaren, så när den till slut släpptes köpte jag den direkt. Och sen... blev det aldrig av att jag läste den. Så himla dumt! 
  
Blood Defense av Marcia Clark
För att vara helt ärlig så köpte jag inte Blood Defense främst för att jag tyckte att den verkade spännande (fast jag tyckte faktiskt det också), utan på grund av författaren. För den som inte känner igen namnet, så var Marcia Clark den ledande åklagaren i rättegången mot O.J. Simpson. Hon hade det inte så lätt då när det begav sig, och vi vet väl alla hur det gick med det åtalet, men jag tycker att hon verkar jävligt cool. Så när jag upptäckte att hon skriver böcker numera, och att första boken i hennes serie både verkade bra och fanns som en jättebillig e-bok, så var jag ju tvungen att slå till.

9 kommentarer:

 1. Blodlokan har jag oläst i hyllan, hela serien faktiskt, men jag har inte påbörjat den än.

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot att höra vad du tyckte sen då! Ser ut som att du kan behöva ha ett par gulliga kattungevideos till hands efter allt det där hemska? :)

  SvaraRadera
 3. Blodbokar känner jag igen, men har inte läst.

  SvaraRadera
 4. Inte läst någon och känner bara igen första. Tack för tips!

  SvaraRadera
 5. Blodlokan tyckte jag var riktigt bra, och har med i min trio.
  Marcia Clarks bok blev jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipsen. Har inte läst dessa.

  SvaraRadera
 7. Blodlokan tänkte jag inte på

  SvaraRadera
 8. Blodlokan är den enda av dina som jag läst. Blankmans bok känner jag igen.

  SvaraRadera
 9. har inte läst någon av dina. men jag läste Stjärnor utan svindel av Louise Lagercrantz Boije af Gennäs och den tyckte jag mycket om

  SvaraRadera