fredag 18 mars 2022

Fem en fredag v. 11

Hej och glad fredag! I måndags insåg jag att jag hade fel förra veckan när jag sa att det var fyra veckor mellan sportlovet och påsklovet, för det var ju fem veckor. Gissa om jag blev ledsen! Men sen dess har det ju gått en vecka till och nu är det verkligen fyra veckor, så nu känns det okej igen. 

Eftersom det är fredag är det är dags för en ny Fem en fredag, och veckans tema är Blandat.

Hur har din vecka varit?
Helt okej! Jag har haft mycket att göra, men det har gått bra och det känns som veckan har gått fort. Främst är jag förstås glad att mamma har kommit hem från sjukhuset och blir allt bättre och piggare.

Har du upplevt något nytt i veckan?
Nej, inte direkt. Jag såg andra säsongen av nyinspelningen av I vår herres hage (mycket bra, rekommenderas varmt), men räknas det verkligen som en ny upplevelse?

Vilket problem fick du lösa i veckan?
Mamma går på antibiotika, vilket gör att hon mår illa och tycker massor av saker smakar illa eller konstigt. Så den här veckan har vi haft lite detektivarbete kring vad hon egentligen kan äta och dricka. Korv och makaroner går bra, fil går bra, kranvatten smakar illa men lättdryck funkar, mint smakar jätteilla och det visar sig att typ all tandkräm för vuxna smakar mint, osv. Tur att hon slipper antibiotikan snart!

Vad har du haft för mål med veckan?
Jag måste skriva omdömen om alla mina sjuor (fyra klasser alltså) senast måndag, så mitt mål i veckan har varit att rätta allt som jag inte hunnit tidigare och sedan skriva så många omdömen jag hinner. Har jag hunnit klart? Naturligtvis inte, men det brukar lösa sig till slut ändå.

Kommer helgen bli bättre?
Nja. Tveksamt, med tanke på föregående fråga. Jag kommer absolut inte behöva jobba hela helgen, men åtminstone någon kväll skulle jag tro. I övrigt ska jag nog mest ta det lugnt tror jag; läsa ut boken jag håller på med om jag hinner och orkar.

4 kommentarer:

 1. Vad jobbigt att få så förändrat smaksinne av antibiotikan. Hoppas på att hon snart får tillbaka smaksinnet. Inte kul att äta ju när allt smakar illa. Låter som du har mycket jobb att göra men det fixar du. :-)

  SvaraRadera
 2. mediciner som gör att mat smakar pyton är inte roliga. men penicillin brukar ju vara en kur så när den är över kommer säkert matlust och smak tillbaka. verkar jobbigt att skriva omdömen om så många elever på en gång. svårt och grannlaga

  SvaraRadera
 3. Så skönt att din mamma kommit hem. Hoppas hon krya på sig ordentligt och slipper äta antibiotika (men visst är det skönt att det finns!). För övrigt verkar du ha det fullt upp, men unna dig lite vila i helgen. Det behöver man! Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Digert arbete med alla omdömen du måste skriva. Avundas dig inte, men det är ju en viktig del av ditt jobb. Hoppas du hinner med att sitta i solen och läsa också. Trevlig helg

  SvaraRadera