tisdag 22 mars 2022

Tisdagstrio v. 12

Temat för veckans Tisdagstrio är "den förra, nu och nästa". 

Jag valde att fuska lite. Min senaste utlästa bok är egentligen Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar, men den har jag redan haft med i en tisdagstrio (och även i en smakebit på søndag), så min "förra" bok får bli den som jag läste precis innan den.

The Charm Offensive av Alison Cochrun
Den förra boken jag läste (innan Chizmars bok då alltså) var The Charm Offensive, som utspelar sig under inspelningen av en dokusåpa i Bachelor-stil. Säsongens huvudperson heter Charlie och har egentligen bara gått med på att vara med i programmet för att försöka rädda sitt skadade rykte så att han kan fortsätta arbeta inom teknikbranschen. Dessutom inser han snart att han har mycket mer gemensamt med sin producent Dev, än med några av kvinnorna som faktiskt är med i programmet.

Jag började läsa The Charm Offensive redan i höstas, men kom av någon anledning av mig och läste aldrig klart den då. Under sportlovet tog jag tag i det, och sträckläste då resten av boken. Det är en av mina favoriter hittills i år.

Dansa min docka av Anna Jansson
Den bok som jag läser just nu är Dansa min docka, den tredje boken i Anna Janssons serie om Kristoffer Bark. 1967 hittades en mördad kvinna i Svartån i Örebro. Hon hette Mary och var tvångsintagen på sinnessjukhuset Västra Mark. Mordet löstes aldrig. I nutid får Marys barnbarn Eva motta anonyma och mycket otäcka hot. Eva jobbar på Försäkringskassan, och tänker att hoten nog beror på att hon på grund av politikernas sparkrav om och om igen tvingas neka människor sjukpenning fast de uppenbarligen faktiskt är sjuka. När den anonyma personen ger sig på hennes katt får Eva nog och går till polisen, och Kristoffer Bark kopplas in på fallet.

Av de tre böckerna som hittills kommit i Kristoffer Bark-serien (som jag tror egentligen heter Bergslagen blå), är det här tyvärr den som jag tyckt minst om. Nu har jag ju inte läst ut den än så det kan förstås ändras, men det är den känslan jag har just nu i alla fall. Men den är lättläst och spännande nog, så jag klagar inte, och kommer det fler böcker i serien så kommer jag läsa dem också.

A Flicker in the Dark av Stacy Willingham
Den bok som jag har planerat att läsa härnäst är A Flicker in the Dark, som har släppts ganska nyligen. Den handlar om Chloe, som är psykolog och bor i Louisiana i USA. När Chloe var 12 år skedde flera mord på unga flickor i hennes hemstad, och hela hennes värld rasade samman när det uppdagades att det var Chloes egen pappa som var seriemördaren. I nutid närmar sig 20-årsdagen av morden, och därför börjar medierna återigen intressera sig för fallet. Samtidigt sker nya mord, och de påminner mycket om de morden som Chloes pappa begick.

Jag har egentligen redan börjat läsa A Flicker in the Dark, men jag hann inte komma särskilt långt innan jag kom av mig och började läsa Dansa min docka istället. Jag tyckte den var lite långsam, men jag hoppas det blir bättre när jag kommer in i den ordentligt.

13 kommentarer:

 1. A Flicker in the Dark blir jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 2. Jag känner egentligen bara till Anna Jansson, men jag gjorde slut med henne efter tio böcker om Maria Wern 😬

  SvaraRadera
 3. Jag läste första boken i Anna Janssons serie om Wern, gillade den inte. Sen läste jag första boken i denna serien här också och gillade inte den heller. Så det blir nog inga mer böcker av henne för mig.

  SvaraRadera
 4. A Flicker in the Dark har jag kollat lite på!

  SvaraRadera
 5. Inga böcker jag har läst. Tack för tips...

  SvaraRadera
 6. A flicker in the dark blir jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 7. Tack för intressanta tips.

  SvaraRadera
 8. Anna Jansson läste jag en del av när hon var ganska ny. de båda andra titlarna är helt nya för mig

  SvaraRadera
 9. Jag måste läsa ikapp mig på Anna Janssons böcker.

  SvaraRadera
 10. Kul blandning! (om man nu kan säga "kul" om så mycket mord och hemskheter)

  SvaraRadera
 11. Nya titlar för mig! Dansa min docka verkar bra

  SvaraRadera
 12. Nya titlar för mig med! Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 13. De två första har jag läst och gillat :-)

  SvaraRadera