söndag 28 februari 2016

En smakebit på søndag - Oppositionspartiet


En smakebit på søndag kommer från den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, och går helt enkelt ut på att en bjuder på en smakbit från den bok en läser för tillfället. 

Just nu läser jag Oppositionspartiet av Gun-Britt Sundström, som är en av mina nya böcker från bokrean (det kommer för övrigt ett inlägg om bokrean senare idag eller imorgon). Det handlar om Saga och hennes kompisar, som går på gymnasiet i 60-talets Stockholm. Boken utkom första gången 1967.


Vi andra hade följt utvecklingen med spänt intresse, och Ia ringde på söndan, sprickfärdig av sensationen: Nu har jag snärjt honom!
Sedermera har det visat sej att Jerker inte var så snärjd som man trodde, han hade tvärtom bara avsett att göra sej en glad kväll, och nu har Ia brustet hjärta, och vi pyser av indignation: karlar! såna är dom allihop! beräknande skurkar!
Karla och jag sitter i skoltrappan och är karlhatare en hel rast.

13 kommentarer:

 1. Tror att jag har läst någon bok, eller om det var något avsnitt, av författaren när jag pluggade litteratur, tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 2. Känner inte till boken alls. Tänk att inget har förändrats på 50 år...

  SvaraRadera
 3. Jeg kjenner ikke til Gun-Britt Sundström, og det ser ikke ut som hun er oversatt til norsk. Jeg synes ofte at det er få bøker som blir oversatt mellom våre to språk. Men det er kanskje også fordi vi forstår hverandre :-) Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Helt okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. välkänt fenomen. har dock inte läst boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Har inte läst boken, men den kan nog vara trevlig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Har läst Maken av henne, men har inte brytt mig om att kolla vidare...

  SvaraRadera
 8. Astrid Lindgren tyckte tydligen om boken!

  SvaraRadera
 9. En bok jag inte hört något om förut.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Känns som ett tidsdokument!

  SvaraRadera