måndag 15 februari 2016

Tematrio - Kärlek

Veckans tematrio handlar om kärlek, vilket känns logiskt eftersom det vara alla hjärtans dag igår. Eftersom min Top Ten Tuesday förra veckan handlade om mina favoritpar i böcker och tv-serier, har jag till min tematrio valt att variera mig lite och välja filmer istället.

Här kommer alltså tre av mina favoritfilmer som handlar (åtminstone delvis) om kärlek.
Först ut är Dirty Dancing, som är en av mina absoluta favoritfilmer någonsin. Folk tjatar om Grease och den är väl också bra (förutom slutet), men Dirty Dancing is where it’s at, om du frågar mig.

Nästa på listan är Shelter, och då menar jag inte skräckfilmen med Julianne Moore som även kallas 6 Souls, utan B-filmen från 2007 som typ ingen har hört talas om. Den handlar om Zach som känner sig hopplös efter sumpade collegechanser och som tar ett större ansvar för sin femårige systerson än vad pojkens mamma gör. Zach inleder ett hemligt förhållande med Shaun, bästa vännen Gabes äldre bror, och jag tycker att det är riktigt vackert. 


Imagine Me and You handlar om Rachel som nyss gift sig med Heck, som hon varit tillsammans med i evigheter. Hon älskar Heck och tänker att hennes lycka är gjort, så döm om hennes förvåning och förtvivlan när hon inser att hon fått helt nya och omtumlande känslor för Luce, som var florist på Rachels och Hecks bröllop. Jag älskar den här filmen därför att den inte är självklar. I de flesta kärlekstrianglar är det redan givet vem som kommer att bli vald och den andre är mest jobbig, men detta är en kärlekstriangel som gör ont på riktigt. Luce är ju så bra men det är Heck också, och då blir det svårt.

8 kommentarer:

 1. Dirty Dancing är verkligen speciell!

  SvaraRadera
 2. Dirty Dancing gillar jag också. de andra vet jag inget om

  SvaraRadera
 3. Har baar sett Dirty Dancing av de här, men den har jag sett desto fler gånger :)

  SvaraRadera
 4. Har inte sett någon av dessa - nej, inte ens Dirty Dancing :)

  SvaraRadera
 5. Tyckte jag kände igen titeln Imagine Me & You och det visar sig att jag har sett den. Den verkar inte ha gjort något större intryck för jag minns inte något av den, bara titeln då :) Dirty dancing däremot... ;)

  SvaraRadera
 6. Dirty Dancing är den enda jag känner igen av dessa. (Och Grease förstås, även fast den inte fick vara med på din trio, hur många gånger såg man inte den då den började gå på bio...).

  SvaraRadera
 7. Här känner jaag bara till Dirty Dansing. Den har man sett massor av gånger eftersom det var dotterns favoritfilm.

  SvaraRadera